<

На шахті №1 “Нововолинська” намагалися вкрасти 811 кілограмів міді: розпочато кримінальне провадження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 21.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ коментарів 11

19-го листопада на шахті №1 “Нововолинська” знову відбулася спроба крадіжки, цього разу в приміщені технічного комплексу. Зловмисників помітили охоронники копальні. Переконавшись, що робочої зміни на даній дільниці у цей час бути не повинно вони викликали правоохоронців.

Злочинці намагалися викрасти кольорові метали, а саме мідь. До моменту прибуття поліції вони вже встигли здійснити демонтаж металоуловлювача. Цю ситуацію прокоментував голова шахтарської профспілки “Захист праці” Володимир Власюк.

“Служба охорони виявила спробу крадіжки приблизно в 23:00. Здійснюючи обхід території шахти охоронники почули сторонній звук із приміщення технічного комплексу. Перевіривши всі двері та вікна, переконалися, що вони не ушкодженні. Але в дотичному приміщенні до технічного комплексу, де перебуває стрічка конвеєра, помітили вибиту дірку, з неї і лунали голоси. Попередньо дізнавшись у диспетчера шахти, що на даній дільниці у зв’язку з вихідним днем роботи не проводяться, охоронники викликали поліцію. Правоохоронці на “гарячому” зловили 4-ох працівників копальні разом із начальником дільниці. Узявши належні свідчення, підозрюваних доставили у відділок Нововолинської поліції” – розповів Володимир Власюк.

20-го листопада була скликана спеціальна комісія, при якій вилучили кольоровий метал. Зважування показало, що намагалися викрасти 811 кілограмів міді.

Як зазначив начальник Нововолинської поліції Василь Лесь, на місці злочину був проведений огляд та опис події. Протягом доби слідчі встановили що ця ситуація є кримінальним порушенням – стаття 185 частина 2. Крадіжка за попередньою змовою групи осіб. Під час розслідування стаття може змінювати кваліфікацію так як до справи додаватимуться й інші матеріали.

Володимир Власюк також вважає, що керівництво копальні покриває злочинців. Директор та його заступники цю ситуацію не прокоментували. Не піднімалося й питання про звільнення підозрюваних, або ж відсторонення їх від займаних посад на час слідства. Такі пасивні дії очільників наштовхують на думку, що беззаконня на шахті хочуть захистити.

Один із підозрюваних у спробі крадіжки Андрій Мигас – начальник дільниці стаціонарного обладнання. Директор шахти Андрій Пилипюк, висловив свою думку стосовно цієї ситуації.

“Питання про звільнення начальника дільниці згодом буде вирішуватися, наразі слідство встановлює всі обставини. Інші особи в пояснювальних записках зазначили, що це була вказівка керівника, тобто їм поставили робочий наряд вони його і виконували. Усе буде доводити суд. Розслідуванню ніхто не перешкоджає та зловмисників не покриває, навпаки відбувається співпраця з поліцією” – зазначив директор.

Нагадаємо, що нещодавно на шахті №1 “Нововолинська” вже зафіксовували розкрадання кольорових металів та обладнання. Тоді з копальні зникло майже 100 кілограмів міді, роз’єднувачі високої і низької сторін та трансформатор. Факт злочину виявили охоронники та шахтарі.

Інтернет-видання “БУГ” слідкує за цією ситуацією. Деталі згодом.




коментарів: 11
  1. який на х… голова шахтарської профспілки ? цей так званий голова хоч знає з якої сторони сідати в кліть ?

    • Вася, ти точно Вася! Хто взагалі сідає в кліті? Там що є кожані крісла? Вася! Вася! Ну ти й ШАЛУН!

  2. Дивно, що всі крадіжки на цій шахті помічають лише охоронці, або ж шахтарі….

  3. мигас завершував травневу крадіжку,бо його тоді на лякали.І ПИЛИП про це знав!!!!!

  4. А хто з шахтарів на першій шахті літав в Єгипет??? це ж наш голова Мухомеджанов справедливо захищає простих працівників від директора !! Нехай покаже звіт куди він витратив профспфлкови внески за останній рік!!

  5. Молодець Андрій Петрович, що співпрацюєш з органами та треба більш тісніше співпрацювати щоб скастили певний термін за допомогу поліції в розслідуванні злочинів на шахті. І най головніше хто з вас першим Мигас чи Ти, розповість органам про 10-ть движків з Харькова, про всю електро проводку на технічному комплексі, про підстанцію з якої викрали медяху, про тельфер на пилорамі і багато чого іншого. Я гадаю слідчий буде уважно слухати і протоколювати благі зізнання, таких білих і пухнастих керівників.

  6. для васі радикала- а точніше для сторожа руслана.пройшла тобі халява – брати гроші за випуск з території машин.а в кліть ,щоб ти знав ,якраз сідають.

  7. СКІЛЬКІ ШАХТА НА реструктуризації а вже багато що не запустиш на тій шахті бо все розкрали ,а взагавлі – Реструктуриза́ція підприє́мства — Зміна структури — широке поняття, що означає зміну форми власності, способів фінансування і керування активами підприємства. Реструктуризація – комплекс заходів по оздоровленню підприємств, що пов’язані також із зміною організаційної структури підприємства. До поняття реструктуризації входить зміна організаційної структури підприємства, зміни у структурі управління підприємством, зміни у кадровій структурі, що пов’язані із змінами у організаційній структурі підприємства або перепрофілюванням його підрозділів. Реструктуризація здійснюється з метою підвищення ефективності функціонування підприємства, зміни у організаційній структурі управління підприємством здійснюються з метою збільшення самостійності підрозділів, їх поділу і зміни підпорядкування з метою зменшення витрат на управління, підвищення гнучкості управління, збільшення швидкості обміну інформацією, швидкості прийняття управлінських рішень. У процесі реструктуризації розробляється нова стратегія функціонування, змінюється структура, принципи функціонування. В основі реструктуризації лежить переорієнтація підприємства, орієнтація на ринок, на потреби споживача, закриття безперспективних товарів, переорієнтація на виробництво товарів, що потребує ринок. У процесі переорієнтації досить часто виникає потреба у заміні існуючої оргструктури, закритті/ліквідації одних підрозділів і створення інших. [15]

  8. І взагалі Реструктуризація здійснюється з метою підвищення ефективності функціонування підприємства. а що це бидло робить під назвою реструктуризація,закриття шахти?… Пилипюк напевно заблудився…

  9. Так це ж реструктурізація по-Нововолинськи!!! Як почали в 90-х,ще ніяк не можуть закінчити,а вже пора починати реституцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок