<

Мешканці Нововолинська вшанували пам’ять визволителів Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:39 | 23.07.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарів 5

В Нововолинську відбулися поминальні заходи і урочисте покладання квітів до пам’ятних знаків.

74 роки тому відлунали останні постріли війни на Волинській землі. За три роки окупації гітлерівські загарбники знищили понад 165 тисяч волинян, понад 20 тисяч вивезли на каторжні роботи. У липні 1944 року було визволено райцентри Ратне, Старовижівка, Любомль, Шацьк, Іваничі, міста Володимир-Волинський, Устилуг. Загалом 26 тисяч воїнів навіки лишились у волинській землі, – пише сайт Нововолинськ.com.ua

Віддати шану полеглим у боях за визволення Волинської області від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, учасникам бойових дій прийшли ветерани, представники міської влади і Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату, а також небайдужі до трагічних сторінок історії нововолинці.

Заходи у Нововолинську розпочалися із покладання квітів до меморіальної стели загиблих під час Революції Гідності та у зоні АТО Героїв.

Там до присутніх звернувся заступник військового комісара, начальник відділення комплектування Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату старший лейтенант Олександр Батюк, який зауважив, що сьогодні чимало нововолинців знову боронять кордони рідної держави, усвідомлюючи високу ціну миру та свободи.

«Завдяки Вашому завзяттю, Вашій сміливості була визволена Волинська земля від ноги фашистського загарбника. Дуже скорботно і якось символічно, що сьогодні ми зустрічаємося біля Стели пам’яті тих хлопців, які знову через 70 років стали на захист рідної країни. Дякувати Богу, захищаємо не на нашій волинській землі, але захищаємо там, щоб не прийшли сюди. З вірою в серці, сподіваюсь, що наша перемога, буде такою ж славетною, як і Ваша в ті далекі часи», – наголосив він.




коментарів: 5
  1. “74 роки тому відлунали останні постріли війни на Волинській землі.”
    Й ви в це вірете? ще скількі років легендарна УПА воювала з червоними окупантами й що це за звільнення від кого й ким? Зміна одного коричневрого окупанта на червоного .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота