<

Код нації: депутати відвідали етногалерею Нововолинська, де презентували колекцію вишитих сорочок Волинського Прибужжя

21:00 | 19.05.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
475
/ Коментарі відсутні

16-го травня, у День вишиванки, народний депутат України Ігор Гузь, депутати обласної ради Андрій Бокоч та Юрій Сиротюк, а також міський голова Борис Карпус відвідали етногалерею «Русовичі» у Нововолинську, де презентували колекцію вишитих сорочок Волинського Прибужжя.

Родина Доліновських доклала чималих зусиль для того, щоб мешканці Володимирського району мали можливість вивчити історію краю. Відкриття приватної етногалереї відбулось 15-го травня, колекція сорочок вразила нововолинців та привернула увагу до минулого Волинського Прибужжя.

Відкриття осередків, які стосуються минулого і пам’яті українського народу, є важливою подією. Директорка етногалереї Марія Доліновська зазначила, що прагнула відтворити історію нашого краю.

Колекціонерка давно мріяла про власну етногалерею, де кожен охочий зможе зануритися в історію та, де для майбутніх поколінь буде зберігатися безцінний національний одяг. Марія Доліновська збирала свою колекцію понад 10 років, тож відкриття етногалереї стало важливою подією для мешканців.

Нововолинці, у яких збереглись сімейні реліквії, розповідали колекціонерці про сорочки своїх предків та ділились світлинами. Якщо ж людина не готова була віддавати старовинне вбрання на виставку, його намагалися відтворити.

На зустрічі нардеп Ігор Гузь, місцева влада та родина Доліновських обговорили можливість розвитку даного напрямку, а також ділились ідеями щодо вдосконалення етногалереї у Нововолинську.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця