<

Інспектор Ляля перевірила у Нововолинську нові доріжки та старі ями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 16.08.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Інспектор Ляля попрацювала у Нововолинську на Шахтарському мікрорайоні. Її зацікавили стежки, які нещодавно тут заасфальтували.

Інспектора Лялю помітив 83-річний чоловік, який проходив повз і розповів, що це він збирав підписи із прилеглих будинків з проханням привести до ладу дві стежки, якими щодня ходять сотні людей. Каже, що звертався до міської ради восени 2018 року.

На місце викликав і заступника мера Володимира Рожелюка і показував, де необхідно заасфальтувати доріжки. Та пан Микола розповів Лялі, що не зміг проконтролювати процес робіт, бо знаходився в лікарні. І одну стежку, на його думку, потрібно було заасфальтувати не в цьому місці, хоча загалом, і на тому вдячний (на фото видно, що поруч є ще одна роками протоптана доріжка – ред.).

Інспектору Лялі не сподобалося, що працівники після виконання робіт залишили після себе не одну купу сміття.

Окрім стежки поруч з будинком №38 на Шахтарському мікрорайоні, зробили ямковий ремонт.

Поруч з другою доріжкою навіть залатали шматок тротуару.

Інспектор Ляля засмучена, що місце, де неможливо пройти після дощу, пропустили. Так і не зроблять тут бодай якийсь ремонт? Дощ йшов день тому, в сонячну погоду калюжі встигли підсохнути. Але місцями Ляля сісти, щоб виміряти глибину ям, не може, бо тоне.

Нагадаємо, Інспектор Ляля в сидячому положенні має ріст 6 сантиметрів і служить нам своєрідним мірилом, яке візуально показує, якими можуть бути глибокими та небезпечними вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

Міцевий мешканець пан Микола також розповів, що звертався до місцевої влади з проханням зробити хоча б маленький тротуар поруч з міжшкільним навчальним комбінатом (у цьому ж приміщенні розташований інклюзивний центр та інші організації для дітей). Цією дорогою багато дітей ходять в садок, школу.

А Інспектор Ляля помітила, що асфальт, який вже перелатаний настільки, що “живого” місця немає, потребує ремонту. Деякі вибоїни глибокі та небезпечні.

Ляля розуміє, що в дворах таких сотні, але сподівається, що відповідальні служби звернуть увагу. Цією дорогою щодня проїздять автівки, які розвозять товар в місцеві магазини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота