<

Грюкали касками та вимагали фінансування будівництва шахти №10 «Нововолинська»: колектив копальні протестував під Верховною Радою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:27 | 18.10.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
93
/ Коментарі відсутні

18-го жовтня колектив шахти №10 «Нововолинська» влаштував мітинг під стінами Верховної Ради з вимогою включити до держбюджету-2018 кошти, достатні для фінансування будівництва копальні.

50 шахтарів разом із помічником народного депутата Ігоря Гузя Валерія Мниха приїхали до столиці.

У парламенті в цей час йде засідання, під час якого розглядають проект бюджету на 2018 рік. Як відомо, на шахту №10 передбачено лише 25 мільйонів гривень. Цих коштів буде недостатньо навіть для підтримки життєдіяльності копальні та виплати зарплати працівникам.

Колектив розклав плакат шахти на асфальті та грюкає касками.

Для того, щоб можна було говорити про подальше будівництво вугільного підприємства, необхідно передбачити мінімум 100 мільйонів гривень у держбюджеті.

До мітингувальників виходив народний депутат Ігор Гузь, який сьогодні буде просити збільшити кошти, передбачені на шахту №10 «Нововолинська».

«Для того, щоб можна було говорити про подальше будівництво шахти, необхідно передбачити мінімум 100 мільйонів гривень у держбюджеті», – говорить помічник нардепа Валерій Мних.

Окрім того, він повідомив, що колективу не виплачено заробітну плату частково за липень, а також за серпень та вересень.

Колектив шахти №10 провів також брифінг разом із нардепом Гузем.

Як стало відомо, на жаль у парламенті не підтримали пропозиції парламентаря щодо змін до бюджету на користь копальні. Тож, за закон про держбюджет-2018, який прийняли 18-го жовтня в першому читанні, Гузь не голосував.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок