<

Гірники “Бужанки” не довіряють гендиректору ДП “Волиньвугілля”. Протестна акція тимчасово припинена

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 13.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 17

13-го березня журналістам Інтернет-видання “БУГ” стало відомо, що гірники нововолинської копальні “Бужанська” тимчасово припинили безтермінову акцію протесту.

Нагадаємо, що з 6-го березня працівники другої дільниці розпочали страйк, відмовилися спускатися в шахту. Причиною таких дій стало те, що головним інженером копальні можуть призначити Павла Танчева, який раніше обіймав посаду директора.

Гірників також обурювало недотримання умов охорони праці, відсутнє необхідне гірничошахтного обладнання, а це створює загрозу життю та здоров’ю, отже продовження робіт у шахті неможливе.

Протестуючі шахтарі другої дільниці усі причини безтермінового страйку повідомили у колективній заяві. Павло Танчев, якого планували призначити головним інженером “Бужанської” копальні, за матеріалами аудиту Міненерговугілля у 2016 році допустив багатомільйонні фінансові порушення та недостачу вугілля більше 4 000 тон. Враховано також те, що відносно Олександра Зоріна відкрите кримінальне проваджання, але він надалі керує ДП “Волиньвугілля”.

9-го березня журналістам “БУГу”, під час візиту на шахту “Бужанську”, директор копальні Шатковський Руслан розповів, що Танчев поки кандидат на посаду головного інженера та й кримінальні обвинувачення стосовно нього не доведені.

Отож, шахтарі відмовлялися спускатися в шахту, вважали, що Танчев незабаром очолить і посаду директора “Бужанської”, так як Шатковський піде на лікарняне. На копальні знову буде діятись беззаконня.

13-го березня лідер незалежної профспілки шахти “Бужанської” Богдан Макарчук розповів, що генеральний директор ДП “Волиньвугілля” Олександр Зорін пообіцяв гірникам, що Павло Танчев працювати на “Бужанці” не буде, натомість призначать його на Шахту №9 “Нововолинську”: “Хай краде там” – додав Макарчук.

Шахтарі “Бужанки” також зазначають, що після того, як підприємство відвідав політик Михайло Саакашвілі ситуація на копальні не змінилася. Належне фінансування надалі відсутнє. Гірники також переймаються, що на “Бужанській” станеться таке ж лихо, як на львівській копальні “Степова”.

Отож, тимчасово акція протесту на шахті припинена, але все ж колектив копальні не довіряє гендиректору ДП “Волиньвугілля”, тому гірники розпочали збирати підписи.

“Шахта – безперервний робочий процес, результатом якого є видобуток вугілля. Гірники адекватні люди, розуміють, що це державні кошти, тому вирішили приступити до роботи. Це розумно, – зауважив лідер незалежної профспілки шахти “Бужанської”.

Павло Танчев у свою чергу журналістам “БУГу” повідомив, що поки працевлаштовується, інформацію про те, що буде на шахті №9 “Нововолинській” не підтвердив.

“Гірники кажуть, що я вкрав із шахти 4 000 тони вугілля, це ж не правда”, – прокоментував Танчев.

Почути думку гендиректора ДП “Волиньвугілля” Олександра Зоріна не вдалося, журналісти “БУГу” протягом дня намагалися додзвонитися на підприємство, але, на жаль, слухавку не піднімали.




коментарів: 17
  1. На Бужанці гірники адекватні- сміх тай годі.Це вже не демократія, а якась потвора, звірство на демократію.Кого захтіли обрехали.Захтіли того, захтіли цього.А насправді для макарчуків треба безхребетне керівництво і куди тільки дивиться міністр, але й він для них теж не указ.

  2. В макарчука особиста ненависть до Танчева, це вже не длякого не секрет.Бодя, поступи по чоловічому- зустрінься з Михайловичем один на один і ми побачимо, чого ти вартий.Та й досить цих цирків.

    • В Макарчука особиста ненависть до крадіїв , які роками розкрадали його улюблене підприємство. А ВОР ТАНЧЕВ ПОВИНЕН БУТИ ЗА ГРАТАМИ!!

      • СБУ НАБУ ПРОКУРАТУРА БОДЯ дав НАКАЗ ПОСАДИТЬ ТАНЧЕВА.Все приїхали!!! пора в дурку на повторний курс лікування.

        • Вся шахта спостерiгала як у Танчева камази з вугiллям льотали! Це яким треба бути вiдмороженим, щоб припертися на шахту та противопоставити себе всьому трудовому колективу!? Школа сапогга-дорога за грати

  3. Зорін! Давай, досвідання!!!! На якого біса гірникам-трудягам на одну їхню маленьку шахту потрібен ще і генерал з конторою!!! Та замість тих великих грошей які ідуть на зарплату конторському ВолиніБЕЗвугілля, може ж краще нову лаву зарядити на шахті? Зоріну треба на вихід готовитися! На заслужену пенсію))

  4. Ага, а контора ДП волиньБЕЗвугілля то не дармоїди і не ледарі, то трударі, які з шахти не вилазять, конторськи тяжко працюють в поті чола в лаві. Ще і та контора каже: нам хліба не треба, роботу ДАВАЙ!!!!! Працюють клєрки завзято, з піснями, на то що як макарчук. СЛАВА ПРАЦЬОВИТОМУ дп волиньБЕЗвугілля!!!!!!Слава трударям КОНТОРИ ДП!!!

  5. Такі трудяги як ви скоро будуть кричати разом зі своєю “профспілкою”що для бужанки сама краща влада це безвладдя.СБУ треба серйозно зайнятися цими ” деятелями” А то всі іхні мильні протести до добра не доведуть.

    • Негайне закриття та розпуск контори ДП волиньБЕЗвугілля-то зараз вже єдиний шлях щоб реально врятувати вугільну галузь у Волинський обл. Це вже добре зрозуміло навіть високе київське керівництво Міністерства. Тільки формування окремого ДП “Шахта “Бужанська” є запорукою подальшої плідної та довгострокової роботи шахти, збереження місць праці для волинських гірників та добробуту шахтарських родин!!!

      • ти сам віриш в свою казку? Чи з конторою ДП чи без неї недовго вам залишилось.

  6. СБУ треба довести справу по Танчеву! Бо буде займатись цією справою Генпрокуратура та НАБУ! Танчев сяде однозначно.

  7. Шахтар переможний, ти б краще працював як хлопці працюють з дев”ятої, а то тільки язиком мелиш.Посади свого кісельова і романова за недостачи і приховування вугілля.

    • Час покаже хто буде сидіти, але від вашої воровської шайки не залишиться і сліду!!!!!!!!!! Гуд бай, тролік Grein!

    • Недовго вже залишилося працювати 9 шахті. Третя категорія і реструктуризація, хлопче)))))

  8. Танчика просто посадіть на стакан….дальше він сам все зробить.і його корешок запіськаний Пилипчик тоже рваніна позорна давно не валявся в гіпсовочних…Потомственний алкашик навіть якщо і перетворився в горе рукавадітіля і розкрадав народне добро всерівно закінчить в канаві…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок