<

Фейсбук, лінійка, незадоволені люди та Коптюк або Як будують спортивні майданчики в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 31.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
19
/ 1 коментар

У Нововолинську на вулиці Сірка та 15-му мікрорайоні розпочали будівництво спортивних майданчиків. Роботи тільки стартували, а місцеві мешканці вже помітили неточності у проєкті та його реалізації. 31-го липня на двох об’єктах зібралися жителі, підрядник, представники міської влади та народного депутата, який посприяв у залученні коштів з держбюджету.

Мешканці вулиці Сірка та 15-го мікрорайону зверталися до Ігоря Гузя з проханням побудувати майданчики для заняття спортом, адже для цього були відповідні території, які роками стояли занедбані. По 800 тисяч гривень з державної казни було виділено. Будівництво розпочалося з виконання робіт підприємством ПП “МП Сантехмонтаж”, директором якого є Анатолій Коптюк.

Перед початком будівництва були неодноразові зустрічі з мешканцями, нардепом та його помічниками, підрядником і обговорювалися всі деталі проєкту. Люди турбуються за якість виконання робіт, тому хочуть все тримати під контролем. Та на початку будівництва виникли непорозуміння на двох об’єктах.

Мешканець 15-го мікрорайону, ініціатор звернення до Гузя, Андрій Перевозник – учасник чемпіонату України з баскетболу 1 та 2 ліги в складі команд “Унітех Тернопіль” та “Олімп Нововолинськ” зауважив, що майданчик передбачається будуватися неналежним чином. Відповідне відео виклав у фейсбук ввечері 30-го липня.

Головним месенджом стало питання, яким чином можна допрацювати проєкт, щоб в результаті отримати якісний та безпечний баскетбольний майданчик, з можливістю гри у футбол та волейбол. Бо те, що передбачено в діючому проєкті, не є саме баскетбольним майданчиком, який мали б зробити.

Наступного дня зранку міський голова Віктор Сапожніков зібрав нараду. В цей же момент уклали договір на технічний нагляд. На зустріч запросили й Андрія Перевозніка. Пообіцяли, що зміни в проєкт будуть внесені, арґументувавши тим, що не знали, що має бути саме баскетбольний майданчик, за законодавством передбачається обладнання функціональних ігрових полів.

Разом з тим в опублікованому на фейсбук пості мешканці вулиці Сірка написали, що роботи на майданчику біля їхнього будинку вже розпочали і виконують їх не зовсім якісно і не так, як в проєкті.

“Роблять знову тяп-ляп, аби як. Має бути подушка (щебінь 15 см), по факту максимум – 10. Роблять її поверх старого асфальту. Дзвониш питаєш у підрядника чому роботи не відповідають плану. Відповідає: ви мені розказувати будете? Я приїхав подивився, і побачив що треба зробити по іншому. При зустрічі з нардепом Ігорем Володимировичем пан Коптюк гарно розказував як має робитися майданчик (згідно проєкту) Сказав не сунути свого носа, і що він краще знає як йому будувати! Куди нам звертатися? Хто може втрутитися в цей безлад?”, – написала місцева жителька Вікторія Рудюк та додала фото.

Зранку на майданчику зібралися помічники Гузя Володимир Шаповал та Андрій Бокоч, жителі будинку, які хочуть, щоб роботи були виконані якісно (у телефонному режимі на місці зверталися і до мера міста – ред), а також Коптюк та працівники його підприємства. Згодом під’їхав представник технічного нагляду, з яким нагадаємо, договір уклали цього ж дня та начальник відділу будівництва, комунального господарства та газифікації Богдан Миронюк.

“Гаряче” обговорення було спочатку між мешканцями та Коптюком. Потім між помічниками нардепа, представником технічного нагляду та підрядника. Виконавці робіт розповіли, що будуть внесені зміни в проєкт, старе покриття знімати не будуть, натомість буде накоадена “подушка” зі щебеню мінімум 15 см, а то й більше, як і передбачено.

По приїзду представника технагляду почали перевіряти існуюче покриття, робити заміри лінійкою. Після палкого обговорення, дійшли домовленостей: люди будуть слідкувати за роботими. Коптюк пообіцяв, що все буде виконано якісно. Хоча на початку зустрічі разом з прорубом неохоче йшов на розмову з мешканцями та журналістами.

“Зробимо коригування дефектного акту, сьогодні поступила команда. Контролюйте, ми не проти. Є технагляд, є прораб, майстер, замовник (Нововолинська міська рада виступає замовником – ред) щось не так – дзвоніть. Просто ви відразу нападаєте, що хочу вкрасти гроші. В мене немає такого наміру. Буде відкриття – я вас запрошую, побачите яка буде якість”, – резюмував Коптюк.

Передбачається, що до Дня міста майданчики будуть побудовані.

Разом із журналістами на місці початок виконання робіт перевірила Інспектор Ляля, яка далі слідкуватиме за будівництвом об’єктів.




один коментар
  1. Таке покриття витримає 5 років максимум. З свого досвіду роботи. Невідомо що під асвальтом? Мусить бути нормальна подушка по стандартам ЄС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа