<

Десять дітей у Нововолинську чекають на нову родину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:41 | 29.09.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
41
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську на місцевому обліку перебуває 10 дітей, які підлягають усиновленню.

4 з них влаштовані у державні заклади, 6 – у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, – повідомляє сайт Нововолинської міської ради.

Облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають усиновленню, у Нововолинську здійснює служба у справах дітей.

У місті проживає 20 усиновлених дітей віком до 18 років.

Держава гарантує грошову підтримку усиновлювачам. Відповідно до діючого Кодексу законів про працю жінкам, які усиновили новонароджених дітей безпосередньо з пологового будинку, надається відпустка з дня усиновлення тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновлені двох і більше дітей) з виплатою державної допомоги у встановленому порядку. Особам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, старше трьох років, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини. Ця відпустка може бути використана також батьком дитини. Ця норма закріплена також ст. 18¹ Закону України „Про відпустки”.

Громадянам, які прийняли виважене рішення усиновити дитину, необхідно звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання, де вони отримають вичерпну інформацію про порядок та умови усиновлення, права і обов’язки кандидатів в усиновлювачі та усиновлювачів, правові наслідки усиновлення, порядок здійснення контролю за умовами проживання і виховання усиновленої дитини.

Служба у справах дітей, пр-т Дружби, 27 ( каб. №417), телефон (03344) 33175.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа