<

Деколонізація триває: у Нововолинській громаді планують перейменувати ще чотири вулиці

20:06 | 5.09.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1880
/ коментарів 14

5-го вересня секретар Нововолинської міської ради Надія Жук провела чергове засідання топонімічної комісії.

Про це пише міська рада.

Депутати міської ради, старости старостинських округів, активна громадськість, працівники відділу містобудування та архітектури і відділу культури, обговорили перейменування вулиць, які мають радянське походження та ретельно вивчили пропозиції мешканців.

Відтак, комісія проголосувала за перейменування у селищі Благодатному вулиці Макаренка на вулицю Солов’їну, вулиці Пархоменка на вулицю Тиху. У селі Тишковичі назву вулиці Варвари Шевчук замінити на Тиху.

Також комісія обговорила доцільність перейменування вулиць Філатова та Раціоналізаторів у Нововолинську. Щодо зміни цих топонімів з мешканцями вулиць буде проведено анкетування.

Усі напрацювання топонімічної комісії будуть виноситися на громадські слухання. Остаточні рішення щодо зміни радянських назв вулиць прийматимуть на сесії депутати Нововолинської міської ради.

Нагадаємо, депутати міськради прийняли рішення про перейменування 36 вулиць Нововолинської громади. 




коментарів: 14
  1. А в Володимирі шпиля ніяк не можуть демонтувати ,чого чекають ,на огорожу гроші знайшли ,а на шпиль ніяк .

    • Шпиль-не символ,а от золота зірка на пам’ятнику-це як нацистська свастика… І нічого. Навіть в поліції питань не виникає …

  2. Минулого року депутати відхилили пропозицію, щодо перейменування вулиці Філатова., тому що Філатов був видатною людиною, лікарем та більшу половину свого життя прожив в Одесі, а Одеса була , є і буде Україною. Якщо так, то треба перейменовувати вулицю Довженка, яка є майже у всіх обласних центрах. Олекса́ндр Петро́вич Довже́нко — український радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографа. Режисер культових кінострічок «Україна в огні», «Земля», «Звенигора», «Арсенал». Заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист РРФСР. Вікіпедія

  3. Читайте закон України “про географічні назви” в редакції 2014 року номер 6-7 ст. 80 стаття 5.. Там написано, що під закон, про декомунізацію, не підпадають діячи науки та культури.

  4. Чим же ще займатися трудягам з міськради під час війни. Самі до війська і під автоматами не підуть, не положено. А шикарні зарплати ж потрібно якось відробляти..

  5. Була нормальна назва вулиці Театральна. Змінили на пр-т Дружби. Зараз знову запланували перейменувати на пр-т Європейський.
    Шановні депутати, вже трохи збавляйте одні і ті самі вулиці перейменовувати по декілька разів, бо, бачу, через 2-3 роки пр-т Європейський буде мати нову назву.

  6. Нововолинськ вже пора перейменувати, за часів срср же ж будувався та називався!

  7. Знову нейтральні фауно-флористичні назви. І коли ви вже займете патріотичну позицію, земляки?

  8. Правильно Микола написав, що згідно закону, вулиця Філатова не підпадає під декомунізацію. Раціоналі́зм (від лат. ratio — розум) — філософський погляд, який наголошує першість і компетентність розуму (логічного ходу міркування) в пошуках правди. В історії філософії раціоналізм протиставляється емпіризму — філософській установці, яка кладе в основу пошуків істини досвід.

    До видатних представників раціоналістичної школи мислення належали Бенедикт Спіноза, Рене Декарт, Готфрід Лейбніц. Особливе місце посідає філософія Іммануїла Канта, який намагався виділити апріорне знання, тобто ту частину знання людини, яку неможливо отримати з досвіду.

    • Раціоналізатор – в даному випадку не те)) Так називали тих, хто раціоналізував виробництво, тобто вносив рацпропозиції, які удосконалювали процес виробництва. За рацпропозиції платили премії. Тепер виробництва нема, раціоналізаторів теж((

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок