<

Чи сяде за грати депутат Чорний?

11:44 | 14.11.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
2641
/ коментарів 11

У жовтні у Нововолинському міському суді відбулося чергове судове засідання у справі проти депутата міської ради, директора Нововолинського навчально-наукового інституту економіки та менеджменту Романа Чорного. Як відомо, по ньому відкрите кримінальне провадження за ч. 1,3 ст. 368 Кримінального Кодексу України. Йдеться про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Суддя у справі Чорного – Орися Ференс-Піжук.

Нагадаємо, ще у на початку 2019 року (майже 5 років тому!) Чорного впіймали на хабарі за кавомати.

Як повідомляється, чоловік вимагав хабар у розмірі 12 тисяч гривень за безперешкодне встановлення та функціонування кавових автоматів у приміщенні інституту. А під час слідчих дій попередньо було зафіксовано три факти отримання ним неправомірної вигоди в сумі 7 тисяч гривень.

Справа тягнеться вже майже п’ять років з середньою частотою 2 засідання на рік, а ухвали засідань вчасно не публікуються в реєстрі ( або неопубліковані всі ухвали засідань, що суперечить законодавству). Так досі у реєстрі немає ухвали по жовтневому слуханню.

Останньою в реєстрі опублікована ухвала за липень 2023 року, у якій, як і в попередній, йдеться по слухання свідка по відеозв’язку.

Серед призначених засідань по справі Чорного до кінця року засідання у цій справі не призначено.

Виникає тільки один висновок: хтось спеціально затягує розгляд справи.

Зазначимо, що санкція статті 368 ККУ передбачає: за ч.1. – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; за ч.3 – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Хто прикриває Чорного і не дає йому сісти за грати?

Читайте також:




коментарів: 11
  1. ви жартуєте в такий спосіб чи вже дійсно всі цікаві новини закінчились, не зрозуміло?)

  2. Хто ж його посадить, де буде тоді Троцковець вчитись , а Сапог працювати?))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа