<

Бути чи не бути комбікормовому заводу у Нововолинську?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:06 | 16.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
29
/ коментарів 13

Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков назвав інформацію про будівництво комбікормового заводу фірми «Пан Курчак» біля Нововолинська фейком, зазначивши, що спілкувався з власником фірми Сергієм Мартиняком і той про будь-яке будівництво теж не в курсі.

Нардеп від округу Ігор Гузь відзачає, що завод все ж мав бути, а заява Сапожнікова – результат тижневих роздумів і обговорень, щоб відкласти роботи із зведення заводу.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що агропромислова група «Пан Курчак» у 2020 році починає будівництво нового надсучасного комбікормового заводу потужністю 50 тис. тонн готової продукції на рік.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів співзасновник «Пана Курчака» Сергій Горлач.

Стало відомо, що можливе місце для будівництва – територія сільрад, які після завершення об’єднання громад мають увійти до Нововолинської ОТГ – Грибовицьку або Грядівську.

Читайте також: У Грибовиці ініціюють засідання сесії сільської ради, щоб підняти питання будівництва заводу «Пан Курчак»

Влада Нововолинська прокоментувала ситуацію лише тоді, коли відеозвернення з приводу будівництва заводу записав нардеп Ігор Гузь.

Читайте також: «Не перетворюйте Нововолинськ у зону екологічного лиха» – Гузь про будівництво нового комбікормового заводу

15-го травня міський голова Нововолинська назвав інформацію про новий завод біля міста фейком.

«Всі розмови щодо будівництва комбікормового заводу чи у Нововолинську чи біля нього – фейк» – мер Нововолинська Віктор Сапожніков

“До мене ніхто не звертався по будівництву заводу, не офіційно, ні неофінійно. Дзвоню Мартиняку і запитую, що ви плануєте будувати, він не в курсі… Каже, в мене є два комбікормових заводи. Потужностей їх вистачає”, – сказав у відео Сапожніков.

https://www.facebook.com/mernovovolynsk/posts/165258114962171

Також він зазначив, що еколонічного лиха в місті немає.

“Перевищення нормативів по екології у місті нововолинську немає, а якщо вони зявляються – то ліквідовуються”.

«Чому цю інформацію ви називаєте фейком, коли співвласник «Пана Кручака» розповідає про початок будівництва» – нардеп Ігор Гузь

“По-перше, чому чекали 8 днів, коли все місто на вухах від новини? Чому одразу не спростували її, або не роз’яснили? Чому цю інформацію ви називаєте фейком, коли другий співвласник “Пана Курчака” Сергій Горлач … розповідає наступне: “Агропромислова група “Пан Курчак” у 2020 році починає будівництво нового надсучасного комбікормового заводу потужністю 50 тис. тонн готової продукції на рік”, – говорить Гузь.  

Нардеп виклав чергове відеозвернення запитуючи : «Хто ж бреше?»: https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/1143327292698919/

Парламентар нагадує, що корпорація має два співвласники, і один із них — пан Мартиняк нічого не знає про будівництво заводу, а інший — Горлач вже окреслив терміни, потужності, розповів, що закупляється обладнання.

“Жителі Нововолинська, хто з вас повірить, що два співласники не знають: будується у них новий завод, чи ні. За кого ці люди мають мене і кожного з вас: за дурнів? Думаю, ні. Все як на долоні”.




коментарів: 13
  1. Вже говорили що швидку в Благодатному не закриють, швидкої немає,голосуйте далі.

  2. Може й добре було б, як був би той завод. Все ж таки заробіток для селян, трудовий стаж щоб на пенсію вийти… Але того вже не буде.

    • Гарно Ви мислите – якась сотня людей працюють, а 50 тисяч дихають хімією і нюхають сморід, заробляючи невиліковні болячки…

      • Яка хімія на комбікормовому? Зерно змішують. А на рахуунок, що смердить, то не вам казати, ви ж не аристократка, ви ж з села і до того запаху звичні. Можна думати, що ви за свинями глядіти не звичні, або до запаху гнію?

  3. В Іваничах стоїть цілий комплекс який колись був комбікормовими заводом, що не можна зробити реконструкцію.

  4. дали на лапу то й побудують, чи думали будуть по хатам ходити та питати чи можна?)

  5. “Быть ілі нє быть”: Станіславський в труні перевернувся після цього.

    Буг, коли ви вже накінець протризвієте і будете писати без помилок? Чи в наморднику кисню не вистачає? Бо ж читати “не офіційно, ні неофіційно” – це ж очі поламати можна.

  6. На таких виробництвах стоять автоматичні лінії.Працюватиме пару десятків людей. А відходів буде по любому достатньо.Враховуючи скупість сучасних власників виробництв, навряд це буде екологічне підприємство.
    Цукор теж роблять з буряка.Спитаєте яка хімія? А що робиться від цих заводів.Скільки разів дохло все живе в річці Луга від цукрового в Іваничах?

  7. Правильно, в іваничах є комплекс комбікормового, оновлюйте робіть реконструкцію. Буде робота людям, не вірю ,що дорожще вийде, тільки звести нові стіни то скільки винесе, а з нового розпочати – більше бабла відмити…

  8. Пішла інфа з казначейства, що вибори виграє Сторонський ( 2 сапога пара) Все вже договорено. Так що, будемо воювати з ним…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця