<

“Більшість чекає один кінець, та ми віримо і наповнюємо життя сина позитивом”, – мама онкохворого 3-річного Романа Гальчика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:18 | 27.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
34
/ коментарі 2

3-річного Романа Гальчика з Нововолинська , який бореться зі злоякісною пухлиною головного мозку чекає новий курс хіміотерапії. Лікування в турецькій клініці  не дало результатів – пухлина залишилися  і з’явилися три нових в різних місцях голови.

Світлана Гальчик в спільноті фейсбук  “Гальчик Рома – боротьба за життя” поділилася результатами МРТ, в якому описали стан після оперативного втручання з приводу видалення пухлини:

“МР-ознаки продовженого росту резидуального процесу. У порівнянні з попереднім МРТ від 4-го січня – виражена негативна динаміка у зв’язку з вторинним метастазуванням та канцероматозом головного мозку”.

На жаль, дві операції, хіміо – та променева терапія не дали результатів, хвороба прогресує.

На Ромчика чекає знову курс хіміотерапії, проходити його хлопчик буде вдома.

“Тяжко писати, але мушу. Вже два дні тато і дідусь Ромчика в Києві на консультаціях у наших лікарів. Нарешті, сьогодні, дійшли висновку про продовження хіміотерапії але з іншими препаратами. Назначили нам Темодал і Ломустин в капсулах, пропити 5 днів і контроль аналізу крові на виникнення нейтропенії чи тромбопенії. Пити хімію будемо вдома, а при низьких показниках крові їдемо в клініку. Через 20 днів після закінчення хімії контроль МРТ. 

Саме страшне, це очікування. Саме страшне, це не впевненість. Саме страшне – це страх зробити неправильний вибір, адже на кону життя, не просто життя, а життя дитини, нашої дитини. Так, всі ми це розуміємо, але про це не говоримо. Більшість хворих на рак чекає один кінець. Це правда. І страшно жити з цим, боляче жити з цим. Але іншого виходу нема. Я можу закритись в домі і впасти в депресію, жалітись всім , яка я нещасна, плакати, але скільки це буде тривати? Ми вирішили робити все навпаки. Ми будемо жити так, ніби цей день останній, наповнювати життя сина позитивом. Він не бачить наших сліз, ми не розмовляємо при ньому про хворобу. Хоче машинку – купую, хоче піцу – йдемо на піцу. Зараз він хоче собаку, і я мушу її йому купити, як би я не була проти тварин в квартирі. Я вірю, що як в мультику, ” почему я такой злой был, а потому что у меня собаки не было”, собачка стане йому другом, а можливо собака стане йому ліками, бо матиме друга і привід повертатись додому, і ще один привід поборотись за своє життя. 

Я не хочу зараз забігати наперед і писати , що нас чекає після хімії, а варіантів в нас не багато, це все буде після хімії. Рома температурить ще досі, вже майже місяць, але лікар сказала, що це реакція організму на прогресування хвороби. Одна з пухлин над очком, тому в разі їх росту вона тиснутиме на зоровий нерв, і як вірогідність, погіршуватиметься зір. Завтра здаємо аналізи крові, якщо показники в нормі ми починаємо приймати хіміотерапію і молити Господа, щоб це був правильний вибір і воно допомогло.

Удачі всім, і бережіть один одного, завжди пам’ятаймо, що життя у нас одне, і його треба прожити достойно.
Любимо всіх, дякуємо за підтримку!“, – пише Світлана. 

Допомогу на лікування можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168757319064871 Юрій Гальчик (тато хлопчика).




коментарів: 2
  1. Ви молодці!!! Чиніть так, як підказує Вам вам ваше материнське серце!!! Хай Бог благословить вашу сім’ю!!!!

  2. Свєта, ви усі молодці!!! Ви справжні люблячі батьки! Ромчик в надійних руках і він одужає обов‘язково. Ми всі молимося за нього, за вас, нехай Господь додасть вам сили і терпіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя