<

Аудит ремонту Нововолинського стадіону виявив махінації з закупівлями на майже 1 мільйон гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 4.02.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
606
/ коментарів 6

Після звернення народного депутата Ігоря Гузя Держаудит служба провела інспекцію будівництва стадіону СОК «Шахтар» у Нововолинську. Перевіркою підтверджено факти завищення вартості робіт на 91 тис. грн, а на майже 1 мільйон грн були проведені закупівлі з порушенням закону. Матеріали аудиту передано поліції.

4-го лютого лист опублікували на сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Нагадаємо, займалася реконструкцією стадіону попередня влада Нововолинська. Колишній міський голова Віктор Сапожніков неабияк піарився на масштабах будівництва та приписував стадіон «Шахтар» до списку особистих досягнень. Більше того він заявляв, що дуже задоволений якістю ремонтних робіт.

Інспектував Сапожніков будівництво неодноразово і навіть з Міністром розвитку громад та із головою ОДА Юрієм Погуляйком, які позитивно оцінили процес виконання робіт.

Стадіон поспіхом відкрили 30-го серпня, аби встигнути до місцевих виборів, хоча договір з підрядником був укладений до листопада 2021 року. Але як показав аудит, об’єкт й досі в експлуатацію не зданий.

Мешканців міста обурили халтурні та неякісні роботи вартістю у 21 мільйон гривень. Гузь ініціював перевірку одразу після того, як в день відкриття стадіону провалилася бруківка.

Отже у листі аудиту зазначено, що в липні 2019 року було укладено договір підряду з ПП «Транс-Дор-Сервіс» на капітальний ремонт стадіону вартістю майже 21 млн грн з терміном виконання до листопада 2021 року. Ревізія встановила, що до укладання зазначеного договору без застосування відповідних процедур закупівлі з порушенням законодавства у липні 2018 року підприємством СОК «Шахтар» укладено договір підряду з ТзОВ «Євродизайн» для виконання окремих будівельних робіт на стадіоні на суму майже 1 мільйон гривень.

ТзОВ «Євродизайн» зареєстровано у Нововолинську, власник – Олег Селедець.

Ревізією використання коштів виділених на капітальний ремонт стадіону встановлено завищення вартості робіт на суму 91,13 тис.грн через виконання робіт не передбачених кошторисною документацією та договірною ціною, а також внаслідок подвійного включення окремих видів будівельних робіт.

Крім того, встановлено завищення вартості наданих інженером Мазуром В.О. послуг технічного нагляду на суму 5 000 гривень.

На момент проведення ревізії об’єкт в експлуатацію не зданий та за умовами укладеного договору підряду з ПП «Транс-Дор-Сервіс», капітальний ремонт стадіону планується закінчити в 2021 році.

Також ревізією встановлено, що підприємством СОК «Шахтар» недоотримано 22,58 тис. грн доходів внаслідок не проведення коригування орендної плати та заниження кількості спожитих комунальних послуг орендарями.

Встановлено порушення бюджетного законодавства через здійснення попередньої оплати за послуги постачання теплової енергії та природного газу в грудні 2018-2020 років, що фактично призвело до кредитування надавачів послуг на суму 288, 230 та 88 тис. гривень. Утворена заборгованість зменшувалась протягом року по мірі фактичного надання послуг постачальниками.

Приховування утвореної в грудні 2018-2020 років дебіторської заборгованості призвело до завищення потреби та зайвого виділення коштів з міського бюджету на наступні роки.

За порушення з фінансових питань трьох посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності та на одну посадову особу складено адмінпротокол про порушення бюджетного законодавства, який направлено до суду.

КП СОК «Шахтар» за порушення бюджетного законодавства, як захід впливу, зупинено операції з бюджетними коштами до усунення виявлених порушень.

Матеріали ревізії було передано для розгляду до поліції для розгляду та прийняття рішення відповідно до вимог КПК України та вжиття заходів для відшкодування втрат.

Читайте також:




коментарів: 6
  1. А часом не юрист СОК “Шахтар” проводив торги без відповідних процедур по стадіону. Тепер він радником в Бориса Сергійовича, порадить як з підрядниками договори заключати без процедур закупівлі

  2. Думается мне, что 1 млн. они только и потратили, а остальное осело в безразмерных карманах.

  3. то шо, сапога не розстріляють ? а комсомолець казав, шо всі нещастя від нього…

  4. «То все дрібнички» — скажуть вам палкі прихильники екс мера.
    Цікаво, чи будуть повернуті місту «засвоєні» кошти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця