<

Нова дорога, оновлена котельня, санвузли та покрівля: за 20 млн грн планують відремонтувати Ягодинську митницю

13:43 | 22.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
1041
/ 1 коментар

Міжнародний автомобільний пункт пропуску через державний кордон «Ягодин-Дорогуськ» незабаром відремонтують. Йдеться про ремонт асфальтного покриття, відновлення покрівлі навісу і покрівлі вантажного відділу, фарбування металевих конструкцій навісу, а також ремонт санвузлів та одного з коридорів службово-виробничої будівлі та покращення роботи котельні села Старовойтове. На усі роботи передбачили понад 19,5 мільйонів гривень.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області оголосила три тендери на послуги з ремонту Ягодинської митниці. Один з них стосується ремонту покриття. Зокрема, мають зробити холодне фрезерування асфальтобетонного покриття із застосуванням фрези, улаштувати вирівнювальний шар з гарячої дрібнозернистої щільної асфальтобетонної суміші, нанести горизонтальну дорожню розмітку та встановити парапетну залізобетонну огорожу.

Ці роботи, відповідно до інформації на Prozorro, обійдуться в 17 мільйонів 946 тисяч 886 гривень з ПДВ.

Торги на Prozorro стартували 5-го жовтня і триватимуть до 24-го жовтня. Цього ж дня проведуть аукціон й визначать хто саме ремонтуватиме дорогу на митниці.

Також на Ягодинській митниці запланували фарбування металевих конструкцій навісу, ремонт покрівлі навісу та ремонт покрівлі вантажного відділу. Як зазначено в оголошенні на prozorro, на ці ремонтні роботи запланували 1 мільйон 138 тисяч 346 гривень.

19-го жовтня відбувся аукціон, перемогу в якому здобуло ТОВ “Енергетичні ресурси Донбасу”. Воно погодилося виконати ремонтні роботи за 1 мільйон 126 тисяч 969 гривень. Наразі триває підписання договору з переможцем.

Ще одна пропозиція на Prozorro стосується поточного ремонту котельні, що знаходиться в селі Старовойтове на вулиці Прикордонників, 32, коридору та санвузла на 1 поверсі пасажирського відділу села Старовойтове на вулиці Прикордонників, 18, а також санвузла на 1-му поверсі службово-виробничої будівлі, що розташована в цьому ж селі на вулиці Прикордонників, 41.

Усі ці ремонтні роботи вартуватимуть 414 тисяч 990 гривень з ПДВ.

Аукціон мали провести 19-го жовтня. Однак він чомусь не відбувся. Тож, ймовірно, проведення цієї тендерної процедури оголосять повторно.

Усі ремонтні роботи на Ягодинській митниці, відповідно до усіх трьох аукціонів, мають завершити до 31-го грудня.

До слова, наразі знаходиться в жахливому стані й потребує реконструкції ще один Міжнародний пункт пропуску – «Устилуг».

Нагадаємо, через дозвіл перетину ПП через Устилуг вантажівкам, мешканці скаржаться на завантаженість міста великогабаритним транспортом, що значно ускладнює рух. Замість дозволених 3-5 транспортних засобів, своєї черги перед пунктом пропуску часто чекають близько десяти і більше авто.

Раніше, уже під час повномасштабного вторгнення, капітально відреконструювали пункт пропуску «Краківець-Корчова». А про Устилуг, ніби забули.

Хоча там також планували велику реконструкцію українсько-польського кордону “Устилуг-Зосин”. Раніше першим питання необхідності реконструкції митного пункту пропуску “Устилуг” підняв народний депутат України Ігор Гузь. У березні 2021 року він з головами прикордонних громад та головою районної ради, обласними депутати зустрілися з начальником митного посту «Устилуг» Олександром Оникійчуком та прикордонниками. Мета зустрічі було розробити план спільних дій, щоб лобіювати питання реконструкції пункту пропуску.

У січні минулого року було оголошено тендер про модернізацію ПП “Устилуг” вартістю майже 200 млн грн. Згодом нардеп спільно з головою Володимирської районної ради, головами та представниками місцевих громад зустрівся з заступником міністра інфраструктури України Мустафою Наємом, обговорити програму модернізації пунктів пропуску на Волині та запросили його відвідати дану митницю.

Проте, як бачимо, реконструкція поставлена на паузу і єдине, що було зроблено на Устилузі – це відремонтували дорогу у травні цього року. 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота