<

Вантажівки заважають проїзду: хто має контролювати рух транспорту в Устилузі?

10:35 | 12.07.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
2400
/ коментарі 3

Останнім часом в Устилузі і перед містом часто спостерігається ускладнений рух транспорту через вантажівки, які прямують до Польщі. Замість дозволених 3-5 транспортних засобів, своєї черги перед пунктом пропуску часто чекають близько десяти і більше авто.

Хто має контролювати рух транспорту і чи регулює потік транспорту місцева поліція, запитувала депутатка Володимирської районної ради Світлана Гук у начальника районного відділу поліції Василя Майданюка під час звіту 6-го липня.

Вона розповіла, що заїхавши в Устилуг, мала неприємну ситуацію. Черга була дуже великою, близько 30 автомобілів, і її ніхто не контролював, не було жодного авто поліції. Вантажівки знаходились на проїжджій частині, так, що зустрічні автомобілі не могли розминутися на дорозі.

Начальник поліції зазначив, що регулювання руху перед митницею в Устилузі не входить до їхньої компетенції. Максимум, що вони можуть зробити – це виїхати на виклик. Наразі рух вантажівок регулює патрульна поліція з Луцька, яка знаходиться на в’їзді в Устилуг.

“Ви ж місцева? Мабуть, бачили, ми стояли там тривалий час, бо були скарги, що приїжджають люди, їдуть поза чергою. Автомобілі в черзі ми вертали, направляли на об’їзну. На даний час початок потоку вантажних транспортних засобів регулює патрульна поліція, не ми. Вони мають там вести роз’яснювальну роботу”, – пояснив Майданюк.

Він додав, що прикордонники дозволили під’їжджати до пункту пропуску лише трьом фурам. Але інколи очікують 5-7 вантажівок. Бувають проблеми, що польські прикордонники не одразу пропускають автомобілі, через це також утворюються черги. Місцева поліція виїжджає, якщо є скарги.

“Патрульна поліції стоїть перед в’їздом в Устилуг, вони взаємодіють з прикордонниками, виписують талончики, вирішують, скільки автомобілів пропускати.

Є там питання ще з поляками. Польські прикордонники ніби вже пропускають фури, і наші дають сигнал, щоб інші в’їжджали в чергу, бо там є ще вказаний час. Буває, коли вантажівки заїжджають, вони не встигають на свій час, тому що поляк не пропускає. Він втрачає свій момент проїхати і мусить чекати наступну чергу. Тому буває вже не три, а сім-десять автомобілів збирається. Тоді надходять скарги і включаємось ми, намагаємось врегулювати те, що можемо”, – зазначив начальник поліції.

Нагадаємо, минулого року Волинська митниця ввела пілотний проєкт з організації пропуску вантажівок, які перевозяться автотранспортом через західний кордон. Через ПП “Устилуг” дозволили пропускати вантажівки. З 1-го лютого цього року збільшили встановлені ліміти оптимальної кількості транспортних засобів до 550 легкових транспортних засобів, 50 вантажних транспортних засобів, 15 автобусів. 11-го травня, щоб зменшити живу чергу, в пункті пропуску «Устилуг» запрацювала електронна черга для вантажівок вагою понад 7,5 тонн, легкові автомобілі пропускають в порядку живої черги.

Читайте також:

Понад 100 легковиків та 400 вантажних автомобілів чекають у черзі на виїзд з України перед пунктом пропуску «Устилуг». Черга розтягнулась на десять кілометрів та сягала околиць Володимира.




коментарів: 3
  1. Вони скрізь чергу роблять. Чому закрили Ягодин. Бо це комусь вигідно. Наші депутати косять бабло з митниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя