<

Нічний удар по Півдню: захисники збили 19 «Шахедів» та 11 «Калібрів», але є влучання

09:07 | 25.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
165
/ Коментарі відсутні

Цієї ночі російські загарбники запустили по півдню, зокрема по Одесі та області, 19 безпілотників типу Shahed, 12 Калібрів та дві надзвукові ракети «Онікс». Захисники збили всі «Шахеди» та 11 «Калібрів», однак є влучання. Зокрема суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, а в будівлі привокзального готелю спалахнула пожежа.

Про це інформує УП з посиланням на речницю Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк, голову Одеської ОВА Олега Кіпера, Сили оборони Півдня.

«І масована, і комбінована атака росіян відбулась цієї ночі. 19 дронів ударного типу Shahed було запущено, всі знищено силами протиповітряної оборони», – сказала Гуменюк.

За її словами, також ворог запустив 12 крилатих ракет типу «Калібр», дві з них збили над Миколаївщиною і Кіровоградщиною.

«Дуже потужна і важка була бойова робота. На жаль, внаслідок цієї роботи уламками було пошкоджено і приватні будинки, і загоряння трави ставалося, і, на жаль, було влучання», – наголосила Гуменюк.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер уточнив, що під ударом опинилася припортова інфраструктура.

«У нежитловій висотці в Одесі спалахнула пожежа. Її було оперативно ліквідовано», – повідомив він.

За його словами, також зафіксовано руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

В Одесі внаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками та нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні.

Пізніше Сили оборони Півдня повідомили, що вночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу «Shahed-136/131» та дві надзвукові ракети «Онікс».

«На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, у будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували. «Оніксами» зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали», – йдеться у повідомленні.

Також внаслідок падіння уламків у ході бойової роботи пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Займалася трава на відкритих територіях.

Пожежі ліквідовано. Постраждалих не зафіксовано.

Вибуховими хвилями в кількох будинках вибито скло, одна цивільна жінка травмована, їй надано медичну допомогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок