<

Найбагатший чоловік планети назвав свого наступника на чолі компанії Berkshire Hathaway

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:24 | 5.05.2021 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Мільярдер Воррен Баффет передасть управління компанією Berkshire Hathaway заступнику голови ради директорів з нестрахових операцій Грегу Абелю.

Про це повідомляє CNBC, пише Суспільне.

Один з найбагатших людей планети, 90-річний мільярдер Воррен Баффет планує передати управління інвестиційною компанією Berkshire Hathaway 59-річному Грегу Абелю. У 2018 році Баффет повідомив, що буде вибирати з двох кандидатів – Абеля і керівника страхового бізнесу Berkshire Hathaway Аджіта Джейна. Він назвав обох кандидатів гідними, але зазначив, що одним з визначальних критеріїв вибору став вік. Грег Абель молодший за свого конкурента на 10 років.

Інформація про можливих наступників Баффета довго трималася в секреті, хоча компанія запевняла інвесторів, що у неї є детальний план на випадок, якщо з її засновником що-небудь трапиться. Передача повноважень є важливою темою для Berkshire, враховуючи вік Баффета.

Грег Абель прийшов в Berkshire Hathaway в 1999 році, а у 2008 році став генеральним директором однієї з найбільших її портфельних компаній MidAmerican Energy, яка через шість років була перейменована в Berkshire Hathaway Energy. На рахунку Абеля найбільші угоди з придбання енергетичних компаній, завдяки чому Berkshire Hathaway Energy перетворилася в один з найбільш швидко зростаючих та прибуткових підрозділів конгломерату Баффета.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок