<

Науковці назвали вітаміни, які запобігають старінню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:14 | 19.12.2021 / Новини / /
Перегляди
1868
/ коментарі 3

Дослідження показують, що деякі вітаміни забезпечують потужну підтримку організму проти старіння, і ви можете запастися більшістю з них за допомогою правильної здорової їжі.

Багато з нас витрачає серйозні гроші на засоби і схеми проти старіння. Але прагнення до молодості не повинно бути таким складним або дорогим. Насправді, це може початися на вашій кухні, – пише ТСН.

Ці п’ять досліджень вітамінів доводять, що корисні речовини можуть допомогти запобігти старінню. Читайте далі, щоб дізнатися більше, а щоб забезпечити своє здоров’я та здоров’я інших.

Вітамін D

Окрім підтримки імунної системи, яка починає слабшати, коли ми старішаємо, вітамін D допомагає організму засвоювати кальцій, який може збільшувати щільність кісток. Оскільки організм старіє, йому потрібна допомога: стан ослаблення кісток, відомий як остеопороз, вражає приблизно майже половину всіх людей старше 50 років. Вітамін D також важливий для м’язового метаболізму, який зменшується з віком.

Хороші харчові джерела вітаміну D включають жирну рибу, як-от лосось, яйця, збагачене молоко і злаки. Але може бути важко отримати достатню кількість вітаміну з їжею, тому добавки, підібрані лікарем – те, що треба.

Вітамін С

Потужний антиоксидант, відомий як вітамін С, забезпечує імунну підтримку, нейтралізує вільні радикали, що спричиняють пошкодження по всьому тілу, і необхідний для виробництва колагену, одного з білків, який підтримує молодість шкіри. Згідно з оглядом досліджень 2021 року, опублікованим в журналі Molecular Biology Reports, вітамін С також може захищати від укорочення теломер, частин хромосоми, які містять інформацію про ДНК і стають коротшими з віком.

Вітамін К

«Нещодавні дослідження продемонстрували, що вітамін К є життєво важливим кофактором активації кількох білків, які діють проти вікових синдромів», — пишуть дослідники за оглядом досліджень 2021 року, опублікованим в журналі Antioxidants.

Серед переваг вітаміну K вони назвали: може допомогти запобігти затвердінню артерій і серцевим захворюванням, покращити когнітивні функції, підвищити чутливість до інсуліну та боротися з раком.

Хороші джерела вітаміну К включають темно-зелені листові овочі (наприклад, капуста, шпинат і броколі), деякі фрукти (включаючи авокадо, ківі, чорницю, ожину і виноград) і деякі горіхи (наприклад, кеш’ю, фісташки і кедрові горіхи).

Вітамін А

Вітамін А є основою для ретиноїдів, золотого стандарту для догляду за шкірою проти старіння — рецептурні рецепти, такі як Retin-A, і продукти, що відпускаються без рецепта, що містять ретинол, можуть збільшити оновлення клітин шкіри та розгладити тонкі лінії та зморшки, стимулюючи вироблення колагену. Але переваги вітаміну полягають не тільки в глибині шкіри: вітамін А вважається важливим для когнітивної функції, включаючи частини мозку, які займаються пам’яттю та навчанням.

Вітамін Е

Ще один потужний антиоксидант, який захищає клітини від окисного стресу та пошкодження, вітамін Е може відігравати роль у здоровому старінні, свідчать дослідження на тваринах. Деякі дослідження показали, що він може мати нейропротекторні переваги, допомагаючи підтримувати мозок здоровим і гострим розумом.

Багатими джерелами вітаміну Е є авокадо, шпинат, рослинні олії, горіхи та насіння.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок