<

«Надзвичайна перемога»: у Білому домі відреагували на звільнення Херсона

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 12.11.2022 / Новини / /
Перегляди
199
/ Коментарі відсутні

Радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що відхід армії рф з Херсона є надзвичайною перемогою для України.

У США вважають, що українці здобули потужну перемогу, звільнивши Херсон. Про це пише видання Bloomberg.

11-го листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор.

“Схоже на те, що росіяни дійсно відступили. І справді схоже на те, що українці щойно здобули надзвичайну перемогу, коли єдиний обласний центр, який Росія захопила в цій війні, повернувся під український прапор”, – зазначив Салліван під час спілкування з журналістами.

Як йшлось у заяві, Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів — під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України буде зупинено. Кожного російського військовослужбовця, який чинитиме опір, буде знищено. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі — негайно здатися в полон.

“Україна є стороною миру в конфлікті, а Росія – стороною війни. РФ могла б відвести свої війська і припинити війну, якщо б українські сили припинили бої –це був би кінець України”, – підсумував Салліван.

Українським військам ще доведеться зачищати місто від росіян. Укріплення росіян на лівому березі розташовані доволі близько до тих територій, які вони залишили на правому березі.

В Інституті вивчення війни вважають, що російські військові більше не мають можливості утримувати правий берег Дніпра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер