<

На «Ягодині» затримали вантажівку з незадекларованим товаром на два мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:15 | 31.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

29-го транвя на митному посту «Ягодин» під огляду вантажного автомобіля, за кермом якого перебував громадянин України, виявили незадекларовані полімерні речовини вартістю понад 2 мільйони гривень.

Згідно поданих до митного контролю товаросупровідних документів в даному транспортному засобі переміщується товар “Клей на основі полімерів”, – інформує пресслужба Волинської митниці Держмитслужби.

Під час здійснення митного контролю, виявлено додаткові документи на товар, згідно яких відправником товару є інша компанія.

Враховуючи вищевикладене направлено лист до компанії імпортера, відповідно відповіді якого встановлено невідповідність заявленої вартості та сторони відправника.

Керівник товариства, через водія фірми перевізника вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару загальною вартістю 2 мільйони 155 тисяч гривень, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо продавця та фактурної вартості даного товару необхідної для визначення його митної вартості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Санкція даної статті за такі дії карає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота