<

На Волині ЮНІСЕФ фінансово допоможе сім’ям з дітьми

07:36 | 27.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
115
/ Коментарі відсутні

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні реалізуватиме на Волині нову програму підтримки дітей з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

У четвер, 25-го січня Луцьк вчергове відвідали представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Спільно з керівниками обласних соціальних структур обговорили новий проєкт фінансової підтримки сімей у складних життєвих обставинах, повідомляє Волинська ОВА.

«Волинь не вперше співпрацює із ЮНІСЕФ, і цього разу також стане пілотною областю для реалізації нової програми підтримки», – зазначили в ОВА.

Мова йде про адресну фінансову допомогу родинам з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Однак важливою є умова – спрямування отриманої допомоги саме на дитину, а не на потреби родини загалом. Тобто потрібно буде забезпечити дітей обладнанням для навчання, покращити їх добробут вдома, покрити витрати на гуртки тощо.

«Зараз ми узагальнюємо перелік послуг, які волинські сім’ї вже отримують від держави. Також в процесі плануємо зрозуміти, які проблеми та виклики стоять перед родинами та чи впливає на це саме фінансовий чинник», – розповіла програмний фахівець ЮНІСЕФ Джулі Холдінг.

Для цього представники Дитячого фонду спільно із соціальними службами області проведуть дослідження у громадах. Робота із фокус-групами допоможе зрозуміти масштаб потреб, цільове спрямування коштів, прогалини у матеріальному забезпеченні від держави, які може покрити фінансування ЮНІСЕФ.

Вже у березні планують розпочати опитування волинян відповідної категорії – сімей, які виховують дітей з інвалідністю, малозабезпечених, багатодітні родини, сім’ї-усиновлювачі та інші.

Загалом опитають 12 фокус-груп по вісім осіб, а також 6 повноцінних інтерв’ю з родинами. Ще шість інтерв’ю проведуть безпосередньо з надавачами соціальних послуг на Волині, аби вивчити ситуацію з усіх боків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок