<

На Волині створено гугл- форму для запису на щеплення залишками доз вакцин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:30 | 13.03.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Публічні та громадські діячі, учасники бойових дій та відомі особи старші за 60 років у Волинської області можуть претендувати на залишки доз вакцин проти COVID-19.

До Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19 внесено зміни наказом Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова від 11 березня 2021 року № 443, – повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, першочергово рекомендується вакцинувати пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Пріоритетними є всі медичні працівники, а також люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

У разі відсутності можливості вакцинації визначених груп із другого етапу для популяризації вакцинації рекомендується залучати публічних та громадських діячів:

  1. Ветеранів АТО/ООС;
  2. Народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій;
  3. Видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, які старші 60 років.

Відтак, Волинський обласний центр громадського здоров’я спільно із обласною державною адміністрацією буде формувати списки публічних та громадських діячів за допомогою гугл-форми, яку можна заповнити за посиланням.

До слова, щеплення — добровільні й безоплатні. Всі зареєстровані вакцини  — безпечні й ефективно формують імунітет.

Довідково: Вакцина Covishield/AstraZeneca поставляється в Україну в багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакону, вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки і триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне охолодження вже відкритого флакона або використання його після 6 годин із моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Читайте також: Нововолинська бригада розпочала щеплення від коронавірусу: отримали 200 доз вакцини Covishield.




коментарів: 4
  1. Коли запрацює Приймальне відділення лікарні, ремонт якого завершено, як запевнив Карпус в привітанні Громади з Новим роком? Де киснева станція, яка мала бути побудована, ще місяць тому? Чому ще й досі не відремонтували покрівлю на хірургічному корпусі, яка вже протікає майже 2 місяці, вже затоплює до 5 поверху?

  2. Ого скільки триває одна сесія мобільної виїзної бригади аж шість!! годин (а то з обідом чи без?)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа