<

На Волині оштрафували прикордонника, який сприяв контрабанді цигарок

11:21 | 19.12.2023 / Новини / , , /
Перегляди
683
/ 1 коментар

На Волині судили начальника одного з відділень прикордонної служби за допомогу контрабандистам у переміщенні сигарет в Польщу. Зокрема, службовець інформував порушників про місця дислокації прикордонних нарядів.

Йому призначили 51 тис. грн штрафу, а також на три роки заборонили працювати на окремих посадах в держорганах та прикордонній службі, пише Zaxid.net.

Як йдеться у вироку Шацького райсуду, обвинувачений обіймав посаду начальника першого відділення інспекторів прикордонної служби Восьмої прикордонної застави. У серпні цього року він мав зустріч з контрабандистом, під час якої домовився посприяти у переміщенні сигарет до Польщі.

За кожен переміщений ящик сигарет він мав отримати по 50 доларів, а в обмін на це службовець зобов’язувався інформувати порушників про «вільні» ділянки кордону, де не було патрулювань. Під час наступної зустрічі в селі Світязь чоловік зменшив вимоги до 45 доларів за ящик сигарет.

Слідство зафіксувало декілька епізодів, коли прикордонник інформував контрабандистів. 14 вересня він отримав перший транш хабаря – 270 доларів, а 18 вересня – 1080 доларів. Після цього його затримали.

Допомагав контрабандистам: на хабарі затримали начальника відділення Держприкордонслужби на Волині

Відомо, що в процесі розслідування обвинувачений прикордонник уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. На засіданні 13 грудня суддя Наталія Стрілець цю угоду затвердила.

Чоловіка визнали винним у порушенні ч. 1 ст. 368 ККУ (отримання неправомірної вигоди) та призначили йому 51 тис. грн штрафу. Окрім цього, йому на три роки заборонили обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в держорганах, місцевому самоврядуванні та Держприкордонслужбі. За проведені експертизи чоловік повинен заплатити 5,7 тис. грн.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота