<

Допомагав контрабандистам: на хабарі затримали начальника відділення Держприкордонслужби на Волині

11:18 | 3.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
3332
/ Коментарі відсутні

На Волині затримали на хабарі начальника відділення прикордонної служби, який ймовірно за гроші допомагав незаконно переправляти коробки з сигаретами до Польщі.

Як повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Прикордонника затримали під час отримання понад тисячі доларів США.

За даними слідства, прикордонник вимагав у контрабандистів гроші за те, щоб безперешкодно транспортувати до Польщі сигарети за допомогою безпілотників. Один ящик контрабанди прикордонник оцінив у майже 50 доларів США.

За хабар начальник відділення Держприкордонслужби на Волині зобов’язувався надати службову інформацію про місця дислокації прикордонних нарядів на ділянці відповідальності восьмої прикордонної застави і обіцяв не реагувати у випадку виявлення порушень.

Затриманому обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Йому оголосили про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Санкція статті про одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачає позбавлення волі від п’яти до 10 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок