<

На Волині ексдиректор лісгоспу в змові з головбухом привласнили майже 15 мільйонів гривень

08:27 | 26.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
415
/ Коментарі відсутні

Ексдиректора лісогосподарського підприємства на Волині судять за заволодіння понад 14,7 млн грн та несплату майже 5,7 млн грн податків.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт про вчинення колишнім директором одного з державних лісогосподарських підприємств, депутатом міської ради, заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків у великих розмірах, складання, видачі та використання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28, ч.4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, упродовж 2019-2021 років посадовець за попередньою змовою з головним бухгалтером підприємства, залучивши п’ятьох суб’єктів господарювання, розтратив державне майно на загальну суму понад 14,7 мільйона гривень, безпідставно перераховуючи грошові кошти з банківського рахунку підприємства за нібито надані послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, навантаження лісопродукції, постачання товарно-матеріальних цінностей, які фактично не надавалися.

При цьому фігуранти провадження складали, видавали та використовували завідомо підроблені офіційні документи про надання таких послуг.

Кошти, виведені із підприємства, переводили у готівку та розподіляли між собою.

Окрім того, з грудня 2019 року по жовтень 2021 року директор підприємства із головним бухгалтером ухилилися від сплати податків та зборів в сумі майже 5,7 млн гривень.

На цей час обвинувачений обіймає посаду директора одного з регіональних лісових офісів державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Головний бухгалтер та четверо залучених у незаконні оборудки суб’єктів господарювання також постануть перед судом.

Матеріали щодо п’ятого – виділене в окреме провадження через його перебування за кордоном.

На майно обвинувачених накладено арешт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота