<

На Сумщині 6 українських прикордонників потрапили у російський полон

03:46 | 17.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
506
/ Коментарі відсутні

На кордоні з Курською областю рф шестеро українських прикордонників потрапили у російський полон.

Про це написав губернатор російського регіону Роман Старовойт. Також інформацію про полон підтвердило джерело hromadske у Держприкордонслужбі.

До взяття у полон причетна диверсійно-розвідувальна група, зазначило наше джерело.

За даними ЗМІ із Сумщини «Кордон. Медіа», у полон українські бійці, ймовірно, потрапили під час одного з бойових зіткнень з окупантами, захищаючи прикордоння.

Старовойт опублікував відео, де невідомий чоловік у військовій формі, якого губернатор назвав українським прикордонником, дає «показання».

На відео чути, як чоловік розповідає про незадоволеність ситуацією в Україні, зокрема процесом мобілізації, також пролунали звинувачення у привласненні державних коштів з боку посадовців. Він закликав «здаватися в полон». Зазначимо, що на формі чоловіка немає шевронів чи інших розпізнавальних знаків.

Ситуація на півночі

У ранковому зведенні 16-го грудня Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота