<

На «карантинні» 8 тисяч допомоги в Україні вже витратили 600 мільйонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:26 | 10.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

На виплати 8 тисяч гривень «карантинної» допомоги найманим працівникам та фізичним особам-підприємцям, чия діяльність була призупинена в «червоних» зонах держава направила вже 600 мільйонів.

Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Економічна правда.

«Прийом заявок продовжується. Отримати допомогу від держави можна впродовж 30 днів із дня запровадження «червоної» зони в регіоні», – зазначив він.

Якщо область була віднесена до «червоної» зони протягом лютого-березня, то звернутися по фінансову допомогу можна через портал або застосунок «Дія» до 19-го травня.

Нагадаємо, на виплату одноразової матеріальної допомоги для підприємців та найманих працівників уряд спрямував 1,4 мільярда гривень. Очікується, що послугою скористаються 175 тисяч громадян.

ФОПи у регіонах «червоної» зони з 19 квітня можуть подавати заявки на фінансову компенсацію від держави у розмірі 8 тис. грн – зробити це можна через онлайн-сервіс «Дія».

Кабмін своєю постановою затвердив перелік видів економічної діяльності, за якою ФОПи і наймані працівники у «червоних» зонах карантину можуть претендувати на отримання держдопомоги.

9-го квітня набув чинності закон про надання держдопомоги у розмірі 8 тис. грн підприємцям та найманим працівникам, які зупинили свою діяльність через обмеження в «червоних» зонах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер