<

На Донбасі двоє цивільних намагалися прорватися через блокпост: внаслідок стрілянини один із них загинув

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 9.02.2021 / Новини / /
Перегляди
96
/ Коментарі відсутні

8-го лютого на блокпості в районі села Вікторівка Донецької області загинув чоловік. Він намагався проїхати на окуповану територію та не реагував на вимоги зупинитися. Через це український військовий відкрив вогонь на ураження.

Про це повідомляє пресслужба штабу Операції об’єднаних сил.

Так, близько 12 години дня до блокпоста наблизився цивільний автомобіль ВАЗ 2105, в якому перебували дві людини. Як повідомили у штабі, на вимогу зупинитися водій не відреагував — навпаки, він лише збільшив швидкість. 

Військовий зробив попереджувальний постріл вгору, проте водія й це не зупинило. Тоді військовий відкрив вогонь на ураження. 

Унаслідок цього водій та пасажир отримали поранення. Медики надали їм першу медичну допомогу та транспортували їх до лікарні. Однак водія врятувати не вдалося — він помер по дорозі до медзакладу.

Зараз на місці інциденту працюють представники військової служби правопорядку та правоохоронних органів. Обставини події з’ясовують.

Загалом, за минулу добу, 8-го лютого, бойовики сім разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілів серед українських військових поранених чи загиблих немає.

Від початку «перемир’я» в липні 2020 року й до вечора 7 лютого 2021-го Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 8 461 порушення режиму тиші — зокрема 3 179 вибухів, 1 074 невизначених боєприпаси, що пролетіли, 101 спалах дульного полум’я, 60 освітлювальних ракет і щонайменше 4 047 черг і пострілів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця