<

На Червоноградській збагачувальній фабриці СБУ проводить обшуки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:43 | 4.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

3-го липня у місті Соснівка СБУ проводить обшуки на Центральній збагачувальній фабриці «Червоноградська».

Про це Дивись.Info повідомили у правоохоронних органах.

Згідно інформації, СБУ проводить обшуки на Центральній збагачувальній фабриці “Червоноградська”, яка здійснює поставки вугілля на ТЕЦи “Центренерго”. За попередньою інформацією, завдяки схем поставок виводилися мільйонні кошти з державного підприємства “Центренерго”.

Раніше повідомлялося, щонайменше 1,5 млн тонн вугілля перепродали державній компанії “Центренерго” фірми, пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським. Походження цього вугілля – переважно російське.

За даними журналістів-розслідувачів, на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів містяться дані про договори на поставку “Центренерго” вугілля від чотирьох українських фірм, які редакція вважає пов’язаними з Коломойським. Це “Синтез Ойл”, “Нафта форс”, “Рекорд Сістем” і “Азонекс”. З липня 19-го по квітень 20-го вони продали держкомпанії 1,5 млн т вугілля.

Також, раніше видання Страна.ua, детально описувала схемні поставки вугілля на “Центренерго”. Частина з них залишаються робочими і зараз, деякі постачальники відсіялися, інші, навпаки, додалися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа