<

Намісник лаври Павло Лебідь, який раніше служив у Низкиничах, звинуватив «владних іродів» у «гоніннях», а Епіфанія назвав «бісом і самосвятом»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:41 | 9.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
15774
/ коментарів 11

Скандальний намісник монастиря УПЦ мп в Києво-Печерській лаврі митрополит Павло Дебідь назвав предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія «бісом і самосвятом» і звинуватив українську владу у «гоніннях на віру».

Таку промову скандальний ієрарх виголосив під час різдвяного богослужіння у храмі Агапіта Печерського, що знаходиться на території Нижньої лаври. Відеозапис промови потрапив до мережі, пише ТСН.

“Успенський собор віддали розкольнику і самосвяту. Розкольник це Філарет (почесний патріарх Філарет), самосвят – Епіфаній (глава ПЦУ митрополит Епіфаній). Мені кажуть пом’янути (за богослужінням, таким чином визнавши зверхність ПЦУ) Епіфанія. Кого – сущого біса? Розкольника? Вся “мерзенність” розпочалася з Філарета”, – зазначив Павло.

Він закликав своїх парафіян до “тиші і молитви”.

“Деякі нам телефонують і кажуть, що ви допустили, що захопили Верхню лавру. Не ми допустили. Це допустили усі ви, і всі ми. Чому? Тому що, мабуть, слабка наша молитва, яку не чує Господь”, – визнав Павло.

Водночас, митрополит зробив неоднозначну заяву про благословення своїм вірним йти на смерть, коли прийде час.

“Нас (вірян УПЦ мп) було 10 тис., а їх 1 тис., але в них автомати, пістолети. Вони озброїлися проти свого народу. Я не настільки дурний, щоби благословляти вас йти на смерть. Ще не час. Кожен обере свій подвиг, який захоче. Їх попереду буде ще багато”, – сказав Павло.

Також ієрарх звинуватив українську владу у “гоніннях” і порівняв її з біблійним персонажем Іродом.

“Сьогодні “владні Іроди” відкидають Христа, вбивають не 14 тис. немовлят, а мільйони людей. Як біс все мудро зробив. Під виглядом об’єднання вони (очевидно, українська влада) почали “гоніння” на Церкву. Вони хочуть знищити Олександра Невського (князя, якого Московський патріархат оголосив святим). Це групка безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти Церкви. Головне для них не війна. Головне – знищити святу соборну і апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа”, – сказав Павло.

На думку митрополита, Успенський собор Києво-Печерської лаври внаслідок богослужіння ПЦУ зазнав “наруги”, тому закликав молитися своїх вірних, щоб “біс не прийшов” і на територію Нижньої лаври.

Нагадаємо, перед Новим роком державний заповідник Києво-Печерська лавра повідомив Українській православній церкві (московського патріархату), що з 1-го січня не продовжує з нею договір користування Успенським собором та Трапезною церквою у Верхній лаврі.




коментарів: 11
  1. Кацапский сатаніст нічого іншого і не скаже ,цікаво куди ця потвора ховала гроші,які фанатичне бидло йому носило ?

  2. Може пора цього сатаністапашу мерседеса лишити громадянства і копняком під його жирний зад гнати до фашиста гундяєва і путіна ,а фанатичне наше бидло вже повинне зрозуміти ,що Бога в цих кацапських вертепах давно нема ,вони служать грошам і рашистським окупантам .

  3. Цього московського прихвостня потрібно позбавити громадянства України і конфіскувати все майно яке він *нажив*за рахунок вірян в відправити до раші таким псевдо попам не місце в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота