<

Закінчився договір оренди: намісник Києво-Печерської Лаври пожалівся, що їх не впускають у два головні храми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:18 | 2.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
1881
/ коментарі 2

1-го січня представники УПЦ МП не змогли потрапити до двох головних храмів Києво-Печерської лаври.

Так, для всіх відвідувачів обмежили доступ на територію Успенського собору та Трапезної церкви. Офіційна причина – припинення договору оренди від 1 січня, – повідомляє Апостроф.

«На сьогоднішній день у нас немає доступу до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», а є доступ до тієї території, яка була нашою. Це всі наші території, але нас туди не пускають», – заявив намісник Лаври митрополит Павло (Лебідь).

У коментарі виданню «Політика країни» він заявив, що зараз представники не мають доступу до храмів Верхньої Лаври. Павло вважає, що договір оренди Успенського та Трапезного соборів триває, оскільки про їхнє не продовження йому ніхто не повідомляв.

Як повідомлялося, 1-го грудня відбулося засідання РНБО, на якому розглядалися зв’язки окремих релігійних кіл в Україні та Росії. Було доручено Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Йшлося про УПЦ МП.

2-го грудня Свято-Успенську Києво-Печерську лавру зареєстровано як монастир у складі ПЦУ. Відповідні дані були внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205).




коментарів: 2
  1. Паша сатаніст в печалі ,чемодан в руки і до гундяйки там таке падло приймають .

    • Думаю шо навіть там таких не приймають.
      Ото хіба тільки на концерті у кобзона

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота