<

Мітинг євробляхерів під Верховною Радою: штрафи за авто з іноземною реєстрацією відклали до 2020-го року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 2.10.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

2-го жовтня близько 100 представників об’єднання “АвтоЄвроСила” зібралися на мітинг під ВР з вимогою ухвалення закону про доступне розмитнення автомобілів із номерами країн ЄС. Прем’єр Гончарук заявив, що бере ситуацію під свій контроль та повідомив, що штрафні санкції за нерозмитненні євробляхи відклали до 2020-го року.

До мітингарів виходив голова комітету податкової та митної політики Данило Гетманцев, а згодом і прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Про це повідомляється на сторінці організації у фейсбук.

Активісти зазначають, що вийшли на вулицю тому, що не бачать ніяких кроків щодо прийняття закону по розмитненню авто.

“На жаль, нема жодного руху по цим законопроєкт, окрім руху в Міністерстві інфраструктури, але вони не є суб’єктом законодавчої ініціативи. Така швидкість прийняття законопроєкту нас хвилює,” – повідомляється на сторінці АвтоЄвроСили.

Серед вимог, які висувають мітингарі – реєстрація законопроєкту про доступне розмитнення авто, визнання цього законопроєкту як невідкладного та передача його в парламент та на підпис президенту.

Як зазначається, до активістів спочатку вийшов голова комітету податкової та митної політики Данило Гетманцев та пообіцяв пришвидшити процес прийняття, розгляду і голосування законопроєктe про доступне розмитнення.

Лідер АвтоЄвроСили Олег Ярошевич заявив, що активісти вийшли на зв’язок з прем’єром Олексієм Гончаруком, який пообіцяв взяти ситуацію під особистий контроль.

Згодом, під час брифінгу, прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що штрафні санкції до власників нерозмитнених автомобілів відклали до 1 січня 2020 року, – передає УНН.

“Відкладення до 1 січня 2020 року застосування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації. Очевидно маємо вирішити проблему з цією категорією населення”, – сказав Гончарук.

За його словами, доки уряд не знайде рішення, як вийти цієї ситуації, власників автомобілів штрафувати не будуть.

“Надаємо розпорядження органам поліції не застосовувати до них штрафні санкції. Для того, щоб не викликати зайвих конфліктів”, – сказав Гончарук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок