<

Міністр культури Ткаченко подав у відставку

09:39 | 21.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
447
/ Коментарі відсутні

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку.

Про це посадовець повідомив у власному телеграмі, пише Суспільне.

Він написав, що це сталося до вечірнього звернення Президента України Володимира Зеленського 20-го липня.

“Приніс сьогодні ввечері Прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві Президента щодо цього ж питання”, — написав Ткаченко, зазначивши, що під час війни культура теж важлива.

Він прокоментував скандал із виділенням державних коштів на кіно та серіали під час війни. Ткаченко написав, що кошти під час війни на культуру “не менш важливі, ніж на дрони”.

Що відомо про Ткаченка на посаді міністра культури

Олександр Ткаченко очолив Міністерство культури та інформаційної політики України 4-го червня 2020 року. До цього він був народним депутатом від партії “Слуга Народу” та головою комітету парламенту з питань гуманітарної та інформаційної політики. А перед тим Ткаченко 11 років був гендиректором групи каналів “1+1 Media”. За весь час на посаді він неодноразово отримував критику щодо його політики.

У 2021 році Ткаченко вже писав заяву про відставку через, як він казав, рішення Уряду забрати у Мінкульту Держкіно, а також розмір бюджету на культуру на 2022 рік. Утім, тоді він переговорив із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і звільнення не сталося.

7-го березня 2023 року активіст Юрій Шиян створив петицію, де закликав премʼєр-міністра Шмигаля звільнити з посади Ткаченка у зв’язку “з неналежним виконанням своїх посадових обов’язків”.

Однак 19-го червня зʼявилась відповідь від Дениса Шмигаля, де той повідомив, що не бачить підстав для такого кроку.

Прем’єр зазначив, що зі змісту петиції “неможливо встановити факти та обставини, які давали б чіткі підстави” для того, щоб глава уряду запропонував Верховній Раді звільнити Ткаченка.

Сам Ткаченко у листі до Секретаріату Кабміну зауважив, що, на його думку, сторона, яка запустила інформаційну кампанію, не змогла надати жодних фактів, які б доводили правдивість звинувачень додавши, що попередня петиція не набрала й 1% необхідних підписів.

Також Ткаченко втрапив у скандал про виділення коштів на кіно. В мережі почали обурюватися щодо виділення 150 млн бюджетних гривень на зйомки 53 українських фільмів, серед яких серіал “СТМ Інгулець” від Юрія Горбунова.

У Мінкульті зазначили, що відродження серіального кіновиробництва під час війни — питання національної інформаційної та культурної безпеки. У відомстві також зазначили, що Україна має запропонувати глядачеві якісні серіали та фільми, інакше масовий глядач знайде їм заміну — і це буде переважно російський продукт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця