<

Мінцифри запускає у «Дії» опитування та розпізнавання обличчя, яке не проситиме крутити головою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:50 | 25.12.2021 / Новини / /
Перегляди
343
/ Коментарі відсутні

У «Дії» почали бета-тестування системи розпізнавання обличчя та опитувань. До випробування можуть долучитися всі охочі.

Система розпізнавання обличчя має працювати без необхідності крутити головою, як це було раніше. Натомість опитування, зазначають розробники, стануть для українців «інструментом е-демократії». Про це йдеться на сторінці «Дії» у телеграмі, – передає Громадське.

Щоб взяти участь у бета-тестуванні, потрібно перейти за посиланням та зареєструватися. Коли воно стане доступним для вас, розробники «Дії» надішлють на електронну пошту лист із детальними інструкціями.

Тестувати можна як одну функцію, так і обидві одночасно. Проте для участі у випробуванні розпізнавання обличчя треба мати біометричний документ у «Дії» – ID-картку або закордонний паспорт.

Послуги в «Дії»

У додатку є електронні версії закордонного та внутрішнього паспортів (останній – лише для власників ID-карток), а також індивідуальний податковий номер. Окрім того, через додаток і портал можна замовити, обміняти чи продовжити водійські права.

Водійські права в «Дії» прирівняні до паперових. Тож водії можуть показувати правоохоронцям електронне посвідчення, свідоцтво про реєстрацію автівки й автоцивілку.

ФОПи можуть оплатити в «Дії» податки й перевірити надходження декларацій. У застосунку також можна згенерувати COVID-сертифікат, який уже визнали в ЄС.

Крім того, на початку вересня в додатку в тестовому режимі запрацював сервіс, який дозволяє військовозобов’язаним, резервістам і призовникам онлайн змінити реєстрацію місця проживання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок