<

Литва й Естонія нададуть Україні автомати, боєприпаси та іншу допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 25.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
193
/ Коментарі відсутні

Литва передасть Україні додаткові бронежилети, каски, автомати та боєприпаси. Естонія направить Україні додаткову військову допомогу у вигляді протитанкових ракет Javelin та зенітних боєприпасів.

Про це повідомило Міністерство оборони Литви, пише “Європейська правда”.

“Міністр оборони Арвідас Анушаускас та посол України Петро Бешта щойно зустрілися для консультацій з військової допомоги, яка скоро буде передана Україні Литвою. Ми стоїмо з Україною, передаючи додаткові бронежилети, каски, автомати та боєприпаси”, – йдеться у повідомленні міністерства у Twitter у п’ятницю.

Анушаускас зазначив, що Литва підтримує Україну в цю скрутну годину, роблячи все можливе, щоб підтримати Збройні сили України зброєю.

“Ми розуміємо, що українські війська також борються за нашу безпеку. Ми повинні зупинити Росію якомога швидше”, – написав у Twitter.

25-го лютого також стало відомо, що Естонія направить Україні додаткову військову допомогу у вигляді протитанкових ракет Javelin та зенітних боєприпасів. Про це заявив канцлер міністерства оборони Кусті Салм, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ERR.

“Ми надаємо Україні додаткову військову допомогу. 25 тисяч упаковок сухих продуктів, медичне обладнання, особисте спорядження, боєприпаси, додаткову партію ракет Javelin та зенітних боєприпасів”, – сказав Салм у п’ятницю на пресконференції.

Це буде друга партія протитанкових ракет для України, передана Естонією. Раніше також Литва передала Україні зенітно-ракетні комплекси Stinger та іншу військову амуніцію. Від Латвії Україна отримала зенітно-ракетні комплекси Stinger.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота