<

Чи матимуть змогу полювати Любомльські мисливці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 6.12.2014 / Любомль /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Одне з приватних господарств, у власності якого перебувають мисливські угіддя лісових масивів Любомльського району, не дає можливості полювати місцевим мисливцям. Це обурливе питання обговорювалось на чергових зборах мисливців Любомльщини, членів районної організації УТМР, які відбулися в четвер 4 грудня.

Як відомо, українське товариство мисливців та рибалок (УТМР)  — всеукраїнська громадська організація, що об’єднує мисливців та рибалок, одна з найбільших в Україні і заснована у 1921 році. У складі УТМРу перебувають обласні регіональні, районні та первинні організації. Усі, за рішеннями обласних рад, мають у користуванні гектари мисливських угідь – лісові масиви, поля і луки, водно-болотяні угіддя. Згідно із статутом, метою УТМРу є сприяння активному розвитку любительського мисливського, стендового і рибальського спорту, охорона, відтворення, збереження, раціональне використання тваринного світу та захист спільних інтересів. Його діяльність поширюється на територію України і здійснюється відповідно до Конституції України, Закону України “Про об’єднання громадян”, іншого діючого законодавства в тісній взаємодії з державними органами і громадськими організаціями.

На початку ХХІ століття у 2000 роках могли брати у приватну власність певну територію лісів і підприємці, які, оформивши на певний строк в оренду ліси, розпочали свою діяльність, як користувачі мисливських угідь.

Сьогодні ж, як розповідають любителі полювання Любомльського краю, не можна достукатись до правди і закону, адже їх позбавляють права, виганяють та вказують не показуватись на території лісів тимчасових власників. Річ у тім, що приватні користувачі мисливського господарства, продовживши у цьому році термін документа на володіння, збільшили площу своїх угідь ледве не на увесь район. Не можуть втямити це УТМРівці, адже посягли і на їх територію. Про такий цікавий перебіг подій почули члени товариства, мисливці, які одвіку полювали на тутешніх землях, ступивши сюди і у цьому сезоні ловів.

Виходить, що Любомльська районна організація УТМР тепер лісу немає. А численні любителі-мисливці, котрі сплатили усі внески та оформили ліцензії, не зможуть вийти на полювання. Втім, до істини дійти не вдалося, тому проблемне питання буде вирішуватись наступного тижня уже в області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок