<

Латвійські медики прибули в Україну для допомоги у проведенні операцій пораненим бійцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:05 | 10.03.2022 / Новини / , , /
Перегляди
86
/ Коментарі відсутні

Медики з Латвії прибули до Києва для підтримки українських лікарів у проведенні мікрохірургічних операцій пораненим військовим.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Лікарі-професіонали Мартінс Малзубріс з Ризького травматологічного шпиталю й Шпиталю травматології і ортопедії та Олафс Ліберманіс зі Шпиталю травми прибули до Києва, щоб допомогти українським медикам у проведенні складних мікрохірургічних операцій поранених під час воєнної агресії РФ на території України. Латвійські медики вже разом із українськими колегами-травматологами провели надскладну 6-годинну операцію», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, впродовж кількох днів латвійські хірурги організували додаткову операційну для надання високоспеціалізованої медичної допомоги особам з вогнепальними пораненнями кінцівок на базі однієї з клінік Національної академії медичних наук України. Все необхідне колеги привезли із собою, включаючи операційний мікроскоп.

Окрім того, обладнано тренінговий зал, де проводяться навчальні семінари і майстер-класи для лікарів-травматологів і нейрохірургів для удосконалення майстерності у проведенні мікрохірургічних операцій.

У МОЗ наголошують, що така ініціатива для українських медиків є важливою у цей складний період і висловлюють подяку латвійським колегам за солідарність і допомогу у боротьбі за незалежність України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа