<

Ковельські медики прокоментували стан пацієнтів після пересадки органів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 9.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
137
/ Коментарі відсутні

Стан трьох пацієнтів, яким зробили пересадку органів 6-го грудня у Ковельському міськрайонному територіальному медоб’єднанні – стабільний.

Про це Суспільному розповіла завідувачка координаційного центру трансплантації Ольга Танська.

Медики трансплантували серце 62-річному волинянину та нирки 32-річному киянину та 52-річній лучанці.

“Дані операції з пересадки органів почали робити через 11 годин після того, як у донора констатували смерть головного мозку”, – розповідає лікарка.

Керівник центру кардіохірургії Ковельського медоб’єднання Володимир Танський каже, що під час пересадки серця допомагали медики Національного Інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова.

“До операції з пересадки нирок не залучали лікарів з інших закладів, працювала бригада хірургів і анестезіологів Ковельської лікарні. Сама трансплантація тривала дві години і друга так само”, — розповів трансплантолог Олександр Голуб.

62-річний волинянин, якому два дні тому пересадили серце, нині перебуває у реанімаційному відділені, він при свідомості. Спілкуватися із ним лікарі ще не дозволяють.

“Чоловік з колишнього Турійського району, у нього була ішемічна хвороба серця, восени стався інфаркт міокарда, єдиним шансом на життя була трансплантації серця”, — розповідає лікарка Ольга Танська.

Зараз медики підбирають пацієнту дози імуносупресії – це ті препарати, що допоможуть пригнітити імунітет, аби донорський орган прижився.

В іншій палаті реанімації – двоє пацієнтів, яким пересадили нирки. 32-річний киянин вісім років чекав на донора, перебуваючи на “штучній нирці”.

“Інша пацієнтка – 52-річна лучанка, нирки якої перестали працювати півтора місяця тому. Динаміка післяопераційного періоду дуже чудова”, — говорить лікар-хірург Андрій Павлусик.

Як зазначає Ольга Танська, у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні за два роки здійснили 25 трансплантацій.

Нагадаємо: Ковельські лікарі пересадили дві нирки і серце від одного донора.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця