<

Ковельські лікарі пересадили дві нирки і серце від одного донора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 8.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
209
/ Коментарі відсутні

6-го грудня відбулись операції з трансплантації органів в Ковельському МТМО. 51-річна жінка стала донором для трьох людей.

Лікарі Ковельського медичного об’єднання вдруге провели мультиорганне вилучення органів, повідомляють у фейсбуці установи.

Як зазначають, медики трансплантували серце та дві нирки. 51-річна волинянка загинула через черепно-мозкову травму. Родичі жінки підписали згоду на вилучення органів.

Здорове серце пересадили 62-річному волинянину, жителю колишнього Турійського району. В медзакладі зазначили, що він довгий час хворів на ішемічну кардіоміопатію, переніс два інфаркти.

Ще двоє пацієнтів тривалий час отримували замісну ниркову терапію. 32-річний киянин вісім років чекав на донора, перебуваючи на гемодіалізі, який проходив тричі на тиждень. Ще одну нирку пересадили 52-річній волинянці. Її нирки перестали працювати півтора місяця тому.

В медзакладі зазначили, що були готові й до пересадки печінки, проте клінічні та гістологічні дослідження виявили її непридатність для трансплантації.

Усі операції пройшли успішно. Ковельським лікарям допомагали колеги з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця