<

Команда Зеленського розкрила кроки боротьби з корупцією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:41 | 8.04.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Скасування недоторканості і економічний суд: команда кандидата в президенти Володимира Зеленського оприлюднила дії, які він вчинятиме для протидії корупції в разі своєї перемоги на виборах.

Відповідне повідомлення опубліковано на каналі Команда Зеленського у Telegram, – пише НВ.

За їхніми словами, “покарання за корупцію має перевищувати усі можливі вигоди від неї”.

Для протидії корупції команда Зеленського пропонує, зокрема, скасувати недоторканність; створити міжнародний Вищий економічний судпозбавити силові структури невластивих функцій (ініціювання справ та розслідування економічних та фінансових злочинів) та формувати їх виключно через незалежну міжнародну конкурсну комісію.

Крім того, пропонується максимально декриміналізувати економічну діяльність (карати економічно та адміністративно за економічні порушення), карати посадових осіб, які висувають штучні претензії до бізнесу; перенести “державу у смартфон” через реалізацію максимальної кількості послуг бізнесу в електронному вигляді.

У команді також підкреслили необхідність збільшити суворість покарання для державних службовців шляхом підписання згоди на добровільне позбавлення служби та через введення додаткового покарання у вигляді конфіскації всього майна та довічної заборони обіймати державні або місцеві посади, ввести заборону суддівських рішень щодо виходу під заставу.

Крім того, команда Зеленського планує “максимально залучити громадян до викривання корупції через винагороди“.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа