<

Капітан Майк Єйтс із «Доктора Хто» помер: у віці 87 років не стало актора Річарда Франкліна

05:40 | 27.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
109
/ Коментарі відсутні

У віці 87 років помер актор Річард Франклін, найбільш відомий за ролями в серіалах «Доктор Хто» та «Еммердейл».

Про це 26-го грудня повідомили у BBC, передає Суспільне.

Франклін помер “уві сні” вранці на Різдво після тривалої хвороби, як повідомив представник його сім’ї.

Представник додав: “Ми глибоко засмучені його втратою, ми будемо з любов’ю згадувати його за його щедрість, творчий дух і фантастичне вміння розповідати історії. За межами сім’ї його також добре пам’ятають завдяки його багаторічній кар’єрі на телебаченні та в театрі, де він захоплював глядачів різного віку. Це приносило йому велику радість, і ми знаємо, що його спадщина залишиться надовго”.

Фанати серіалу “Доктор Хто” пам’ятають Франкліна в ролі капітана Майка Єйтса — супутника Доктора, який допомагав відбивати вторгнення інопланетян на Землю під час класичних епізодів з 1971 по 1974 рік.

Пізніше актор повертався до цієї ролі в окремих епізодах, зокрема з’явився у спеціальному випуску до 20-річчя серіалу в 1983 році. У 2012 році він розповів у подкасті “Доктор Хто” про “сімейну атмосферу” на знімальному майданчику в перші дні роботи над серіалом, описавши її як “надзвичайне” середовище для роботи.

Він також з’явився в серіалі “Перехрестя” і зіграв бізнесмена Деніса Ріґґа в британській телевізійній мильній опері “Еммердейл”.

Франклін зіграв у фільмах “Лікарі”, “7 Блейків” та “Серцебиття”, а ще з’явився у ролі інженера “Зірки смерті” Сірро Аргона (Sirro Argonne) у фільмі 2016 року “Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця