<

Кандидати у Президенти зареєстрували нових довірених осіб у виборчому окрузі №19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 29.03.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Протягом 1-27 березня Центральна виборча комісія зареєструвала 65 довірених осіб від 14 кандидатів у Президенти в округах, які розташовані в межах Волинської області.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА проаналізували постанови ЦВК про реєстрацію довірених осіб кандидатів у територіальних виборчих округах та відшукали інформацію про цих людей у відкритих джерелах.

Водночас, стосовно кількох осіб інформації, яка б пов’язувала із Волинню та дозволила точно ідентифікувати їх, знайти не вдалося.

Інтереси кандидата Олександра Мороза в окрузі №19 представлятиме Олександр Закрева. Особа з ім’ям Олександра Закреви раніше працював начальником Локачинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області.

Кандидат Володимир Петров зареєстрував п’ятьох довірених осіб в області. В окрузі №19 нею стала Ольга Гендис. Ольга Гендис працює у Володимир-Волинській школі І-ІІІ-ліцеї.

Довіреною особою Юлії Литвиненко в окрузі №19 стала Тетяна Бортнік. Тетяна Бортнік – вчитель початкових класів у Володимир-Волинському ліцеї «Центр освіти».

Інтереси Юрія Дерев’янка в межах округу №19 представлятиме Олексій Сідловський.

Довіреною особою Василя Журавльова в окрузі №19 стала Ольга Бондарук. Ольга Бондарук викладає біологію у Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського.

Юрій Кармазін зареєстрував в окрузі №19 довірену особу. Ним став Михайло Лобів. Михайло Лобів є фізичною особою-підприємцем.

Із довіреними особами в межах волинських округів визначився і Олександр Соловйов. Його інтереси в межах округу №19 представлятиме Аліна Чубарська.

Віталій Скоцик зареєстрував довірену особу в окрузі №19. Нею став Василь Подзідзей. Василь Подзідзей очолює загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів села Бубнів Володимир-Волинського району.

В окрузі №19 довіреною особою Сергія Носенка стала Алла Оніщук. Алла Оніщук – фізична особа-підприємець.

Ігор Смешко зареєстрував довірених осіб у трьох волинських округах. Його інтереси в окрузі №19 представлятиме Ігор Поліщук. Ігор Поліщук привітаний підприємець.

Довіреною особою Віталія Купрія в окрузі №19 стала Євгенія Мазурок. Євгенія Мазурок – пенсіонер.

Інтереси кандидата Романа Безсмертного в окрузі №19 представлятиме Володимир Гавриш. Володимир Гавриш є головою групи компаній «Гавриш і партнери».

Кандидат на пост Президента України у будь-який час до дня виборів може прийняти рішення про відкликання довіреної особи та про внесення іншої кандидатури замість вибулої. Тож Роман Безсмертний скористався цим правом і відповідно до постанови ЦВК №638 від 22 березня скасував реєстрацію Володимира Гавриша. Замість нього інтереси кандидата в окрузі №19 представить фізична особа-підприємець Юрій Динько. Натомість Гавриш став довіреною особою в окрузі №22.

Із довіреними особами на території Волині визначився Андрій Новак. В окрузі №19 його інтереси представлятиме Анастасія Гончарук.

Нагадаємо, що у період до 11 лютого ЦВК зареєструвала 26 довірених осіб у волинських округах. З 11 до 28 лютого на Волині зареєстрували ще 64 довірені особи від низки кандидатів у Президенти України. Проте згодом зі скасуванням реєстрації кандидатів Андрія Садового та Сергія Кривоноса, з вказаної кількості виключили 8 осіб (5 від Садового та 3 від Кривоноса відповідно). Тож загалом у межах округів на Волині станом на 27 березня зареєстровано 147 довірених осіб, які представляють інтереси 31 кандидата у Президенти.

Нагадаємо, відповідно до статті 67 Закону України «Про вибори Президента України», кандидат на пост Президента України може мати не більше 5 довірених осіб в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та по одній довіреній особі у кожному територіальному окрузі.

Згідно із частиною 2 цієї ж статті, довірені особи кандидата ведуть агітацію за обрання його Президентом України, сприяють кандидату на пост Президента України у проведенні виборчого процесу, представляють інтереси кандидата у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця