<

Звітуючи про річну роботу, голова Іваничівської громади Лідія Томашевська привласнила чужі досягнення

15:15 | 3.07.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
3900
/ коментарів 6

27-го червня голова Іваничівської громади Лідія Томашевська прозвітувала про роботу, яку виконала минулого 2022 року. Однак, у звіті здебільшого йшлося не про її власні заслуги й досягнення, а очільників комунальних установ, волонтерів та жителів громади. Томашевська просто привласнила чужі результати роботи. Адже сама практично ні чого не зробила для розвитку громади. Виправдалася очільниця селищної ради тим, що в країні важкі часи через війну з росією.

Так, Томашевська зазначила, що минулого року бюджет громади складав 82 мільйони 178,7 тисячі гривень. Зокрема, в місцевий бюджет надійшло 39 мільйонів 836,9 тисячі гривень власних доходів, що на 9% більше. від затверджених показників. Додатково одержано 3 мільйони 306,4 тисячі гривень.

“У порівнянні із відповідним періодом минулого року забезпечена позитивна динаміка – власні доходи збільшилися на 12 мільйонів 74,7 тисячі гривень. Найвагомішим джерелом надходжень до загального фонду бюджету є податок та збір на доходи фізичних осіб. За звітний період до бюджету громади надійшло 25 мільйонів 678,8 тисячі гривень вказаного податку, або 108,1% від планового показника. Понад план отримано 1 мільйон 924,4 тисячі гривень”, – повідомила очільниця громади.

Левова частина коштів місцевої казни пішла просто на утримання комунальних установ: ліцеїв і дитсадка, лікарні та Центру ПМСД, дитячої музичної школи, інклюзивно-ресурсного центру і дитячо-юнацької спортивної школи, а також закладів культури. Йдеться про виплату зарплати та оплату комунальних послуг.

Попри хороше наповнення місцевого бюджету і навіть додаткові кілька мільйонів, для розвитку громади Томашевська майже нічого не зробила.

За її словами, у всьому винна війна з росією. Адже, мовляв, саме через неї зупинили реалізацію проєкту капітального ремонту харчоблоку, утеплення фасаду й завершення ремонту даху, виготовлення проєктно-кошторисної документації й проведення робіт з утеплення фасаду корпусу ліцею №1, капітальний ремонт дороги по вулиці Шкільній (колишня вулиця Єрьоміна) в Іваничах та інші проєкти.

“Затвердивши бюджет наприкінці 2021 року, ми планували спрямувати кошти на проєкти розвитку, проте, довелось поставили на паузу всі стратегічні плани і зосередитись на оперативних цілях, які виникали”, – зауважила Томашевська.

Однак, варто зазначити, що в сусідніх громадах, не зважаючи ні на що, ремонтувалися комунальні приміщення, дороги і відкривалися нові заклади. Там війна не зупинила розвитку сіл і міст, а от Іваничам чомусь завадила розвиватись.

Єдине, що відремонтували в громаді, – це укриття в ліцеях, дитсадку, селищній раді й Центрі культури, дозвілля та спорту. Та й те зробили лише тому, що цього вимагало вище керівництво країни. Однак і тут Томашевська “відзначилась”. Адже на укриття селищної ради виділили в рази більше коштів, ніж для укриттів в закладах освіти. Наприклад, ліцей №2 імені Юрія Лелюкова отримав лише 16,8 тисяч гривень на облаштування укриття, Мишівський ліцей – 38,5 тисяч гривень, Центр культури, дозвілля та спорту – 249,9 тисяч гривень, а от сховище селищної ради відремонтували за 398,8 тисяч гривень. Як кажуть, «своя сорочка ближча до тіла».

Аби у звіті були хоч якісь результати роботи, Томашевська “привласнила” чужі досягнення.

Так, вона розповіла, що минулого року жителі громади активно самоорганізувалися: плели маскувальні сітки, в’язали носки та теплі речі, готували та передавали їжу, організовували збір коштів, продуктів, предметів першої необхідності та засобів гігієни. Також, за її словами, у співпраці з містом-побратимом Ерцгаузен та з допомогою благодійного фонду «Незабудка» була неодноразово зібрана й відвантажена гуманітарна допомога на різні потреби ЗСУ і для переселенців, які проживають на території громади. А ще, мовляв, допомогу всім потребуючим регулярно надавали благодійні фонди.

Читайте також: В Іваничах місцева влада заборонила благодійний ярмарок: жителі громади обурені, а організатори планують його таки провести

Окрім цього, говорячи про ремонт укриття в ліцеї №1 очільниця громади визнала, що зробили його завдяки спільній праці батьків, вчителів, працівників навчальних закладів, виконавчих органів та депутатського корпусу.

Йшлося у доповіді Томашевської і про ремонт аварійних доріг по вулиці Луцькій, де покладено нове асфальтне покриття, та в районі мосту по вулиці Вільної України в селищі Іваничі і частково по вулиці 8 Березня. Але ж роботи ініціювало Управління доріг у Волинській області коштом державного бюджету.

Доповіла Томашевська і про те, що у 2022 році завершився капітальний ремонт спортзалу ліцею в селі Мишів за 240,9 тисячі гривень. Однак, знову ж таки відремонтували його за кошти соціально-економічного розвитку, які спрямував сюди нардеп Ігор Гузь.

У звіті Томашевська навіть зазначила, яку роботу виконував Центр надання соціальних послуг, Виробниче управління житлово-комунального господарства та Центр надання адміністративних послуг. Вона описала, які послуги надавали працівники цих установ, просто виконуючи, покладені на них функціональні обов’язки.

Тільки ось виникає питання: а до чого тут Томашевська? Допомагали місцеві мешканці, волонтери, благодійні фонди, працівники комунальних установ, але ж не особисто голова громади. Тож її заслуги у всіх вище названих досягненнях немає.

Читайте також:

Укриття в Іваничівській сільраді ремонтують нібито через позов прокуратури: Томашевську «підловили» на брехні

На укриття в селищній раді майже 400 тисяч, а на допомогу бійцям та їх сім’ям лише 50 тисяч: в Іваничах активісти обурені перерозподілом місцевого бюджету




коментарів: 6
  1. Лідочка зате на світлі в Іваничах економить, ще з початку повномасштабної війни, світло в Іваничах включали лише двічі, якщо не помиляюсь це кілька днів 2022 го року в кінці Вересня — середина Жовтня, і ще відзначилась Лідочка що у всіх був “блекаут” через бомбардування енергосистеми зате Іваничі тоді як Дубаї світились. І другий раз після цього світло в Іваничах було на Великдень, рівно 2 тижні посвітили, видно хтось хто міг зробити Лідочці зауваження приїжджав в Селище на свято, і вона удала що тут все в порядку. І все, всі решта місяці в Іваничах світло не світить, принаймні на вулицях Спортивна, Банківська, Незалежності, Провулку Тихому, Лесі Українки, там точно не було освітлення, за інші вулиці ручатись не буду. Я правда не сильно розумію чому так, наче всі міста як нормальні люди, лише в Іваничах все наперекір.

  2. Скільки можна!Замість того щоб обсирати очільника ОТГ( а я так розумію що саме таке у вас завдання судячи з всіх ваших дописів ) розкажіть краще що зробили для громади особисто ВИ? Для чого виносити сміття з хати? Не вірю що в інших громадах все супер! Менше слів! Займіться краще справою на благо ЗСУ! Я не політик, це моя особиста думка

    • Андрій напевне з тих хто підлабузнюється з певних причин до голови ОТГ, тому що вимагати в усіх роботи на користь громади не правильно- зарплату (не малу) і надбавки та почесті ( загалом незаслужені) одержує Ліда, а не прості жителі. Та ще й своїм працівникам, які підлабузники, визначає надбавки до зарплати. І кого обрати до суду в команду присяжних теж вона вирішила без врахування думки жителів громади, та ще багато іншого. А звітувати про роботу голова громади зобов’язана згідно Закону щорічно. І чомусь всі знають(чи може забули) що Томашевська з 17.30 до 21.30 типу “працює” і одержує заробітну плату в лікарні, от тільки де її кабінет в лікарні знають тільки вибрані. От!!?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота