<

Жив своєю справою і в очах не згасав вогонь: спогади про загиблого Героя Валерія Ющика з Павлівської громади

20:25 | 18.11.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
931
/ коментарі 2

Рік тому поповнив лави небесного легіону люблячий батько та вірний чоловік – Валерій Ющик з Павлівської громади.

Про життя загиблого Героя розповідають на сторінці громади у фейсбуці.

Народився й проживав чоловік у селі Переславичі Павлівської громади. Початкову освіту здобував в Переславичівській початковій школі, продовжив навчання в загальноосвітній школі I-IIIст. с. Павлівка. Після закінчення школи вступив у професійно-технічне училище №23 м.Володимира-Волинського, де здобув кваліфікацію електромонтера по обслуговуванню та ремонту електрообладнання, зайнятого в сільськогосподарському виробництві, водія автомобіля.

Валерій любив машини, техніку, водіння – міг годинами проводити час біля машин. Його пристрасть вплинула на вибір професії – хлопець пов’язав своє життя з автомобілями, почавши працювати водієм СГВК «Вільна Україна». Працював водієм ВАТ «Горохівське АТП-10764», трактористом ПП «Європацукор», трактористом-машиністом ТОВ «Старий Порицьк», водієм шкільного автобуса Павлівського ліцею.

Проте найзаповітнішою мрією чоловіка було – стати далекобійником, і йому вдалось втілити її в життя. Вже з жовтня 2021-го року він сів за кермо автівки ФОП Ростанюк В.В.

Дорога його приваблювала і манила своєю загадковістю. Час, проведений наодинці з мальовничими краєвидами, був для чоловіка безцінним. Огорнувши руками кермо автомобіля, повністю відчуваючи автомобіль, він їздив по асфальтах різних регіонів України, але прагнув підкорити дороги закордону.

Проте люта війна внесла корективи в плани машиніста. Коли ворог зазіхнув на наші рідні землі, чоловік не зміг залишатись осторонь. Задля незалежного, вільного майбутнього своїх дітей Валерій взяв до рук зброю й пішов захищати нашу неньку Україну.

У червні 2022 року був призваний на військову службу до лав Збройних сил України 3-тім відділом Володимир-Волинського РТЦК та СП. Служив у 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Механік-водій БМП.

Життя Валерія Ющика обірвалось 18-го листопада 2022 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України поблизу міста Бахмут Донецької області.

В пам’яті кожного, хто знав Валерія, житиме образ щирого, відкритого чоловіка, який жив своєю справою і в очах якого не згасав вогонь.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця