<

В Іваничах селищна рада на вимогу екологічної інспекції ліквідувала стихійне сміттєзвалище

12:33 | 23.11.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
1216
/ Коментарі відсутні

На території Іваничівської громади ліквідували стихійне сміттєзвалище, створене місцевими мешканцями.

Нагадаємо, просто посеред поля, відразу за ветлікарнею, жителі Іванич накидали величезні купи побутових відходів. Про факт засмічення території розповів місцевий волонтер Ігор Маковський. Він обурився, що поки одні боронять землю, інші — її плюндрують. І закликав відповідальні за це служби вирішити цю проблему.

На звернення Маковського відреагувала Державна екологічна інспекція у Волинській області, яка направила Іваничівській селищній раді вимогу ліквідувати сміттєзвалище поблизу очисних споруд. А також рекомендувала недопускати в подальшому утворення несанкціонованих звалищ на підлеглій території. Про це йдеться на офіційній сторінці інспекції у фейсбуці.

Відтак, керівництво громади виконало вимоги екологічної інспекції і своїми силами ліквідувало несанкціоноване складування побутових відходів.

“Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про управління відходами» захоронення відходів здійснюється на полігонах, що відповідають вимогам законодавства, а особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя