<

В Іваничах почався опалювальний сезон: однак в початковій школі ліцю №1 – холодно

14:31 | 16.10.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
1003
/ коментарі 2

16-го жовтня в Іваничах розпочався опалювальний сезон. Відповідне рішення напередодні прийняли члени виконкому, а постачальник теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент» виконав свої зобов’язання і запустив свої котельні. Однак, тепло ввімкнули не всюди. Наприклад, учням початкової школи ліцею №1, які навчаються в приміщенні колишньої школи-інтернату, прийшлося мерзнути.

13-го жовтня члени виконавчого комітету селищної ради на позачерговому засіданні прийняли рішення про початок опалювального періоду 2023–2024 років на території громади, а також зобов’язали теплопостачальну організацію «Аванті-Девелопмент» першочергово забезпечити теплом важливі соціальні об’єкти: Іваничівський садочок, лікарню, ліцей №1.

Зауважимо, що відповідно до чинного законодавства опалювальний сезон в Україні можна розпочинати, якщо протягом трьох днів середньодобова температура є нижчою за +8°C.

ТОВ «Аванті-Девелопмент», яке опалює бюджетні установи та організації, використовуючи альтернативні джерела енергії, зранку 16-го жовтня, незважаючи на затяжний конфлікт з головою громади Лідією Томашевською, запустило свої котельні і подало тепло в ті комунальні установи, які опалюються біопаливом. Йдеться про лікарню, дитсадочок, Будинок культури, податкову, селищну раду та ліцей №1.

Однак, як повідомив у коментарі БУГу директор теплопостачальної організації Костянтин Богатов, тепло ввімкнули не всюди. Зокрема, приміщення колишньої школи-інтернату, в якому зараз навчаються учні початкових класів, чомусь не обігрівалося. Тож діткам 1-4 класів довелося мерзнути. І це при температурі повітря на вулиці лише +6°C.

Нагадаємо, очільниця громади перевела приміщення теперішньої початкової школи ліцею №1 з опалення тріскою назад на обігрів газом.

Однак, як зауважив Костянтин Богатов, початкова школа ліцею №1 має можливість повернутися на опалення тріскою. Однак, за словами директора «Аванті», голова громади, через власні політичні амбіції, не хоче цього робити. У результаті за її вчинки розплачуються діти, яким доводиться мерзнути.

“Ми можемо за кілька хвилин подати тепло в це приміщення. Адже наша котельня – діюча й потрібно лише натиснути спеціальну кнопку. І діти зможуть навчатися в теплих й комфортних умовах, а не мерзнути. Не розумію навіщо залежати від газовиків? Поки вони приїдуть, розпломбують котельню, поки її запустять і поки обігріється це чимале приміщення пройде не мало часу. Однак Томашевській байдуже на дітей, власні амбіції для неї – значно важливіші”, – наголосив директор теплопостачальної організації.

Не опалюють поки що й приміщення Мишівського ліцею. Однак, як запевнила директорка навчального закладу Емілія Левчук, наразі в школі тепло. Показники температури, за її словами, вище +8°C. І вони постійно контролюють це питання і стежать за температурним режимом.

До слова, журналісти БУГу намагалися зв’язатися з начальницею управління освіти Аллою Наумук, однак марно. Адже вона не відповідала на дзвінки.

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Березюк наголосив, що вже найближчим часом газовики мають розпломбувати котельні інших навчальних закладів, які обігріваються газом. Відтак відразу ж після цього ліцеї почнуть опалюватися.




коментарів: 2
  1. А березюк як крутив хвостом так і крутить а результат від крутіння завше є

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота