<

«Об’єднані заради Перемоги»: в Павлівці відбудеться благодійна виставка-аукціон оригінальних робіт Заслуженого художника України Василя Бондарчука

20:21 | 4.10.2023 / Іваничі / , , , , , , /
Перегляди
283
/ Коментарі відсутні

11-го жовтня в Павлівці відбудеться благодійна виставка-аукціон робіт Заслуженого художника України Василя Бондарчука під назвою «Об’єднані заради Перемоги». Усі виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ.

Аукціон організовує Павлівська сільська рада спільно з Львівською національною академією мистецтв та військовою частиною Т0910.

На виставці будуть представлені керамічні панно та керамічні роботи Заслуженого художника України, Члена Національної спілки художників України Василя Бондарчука зі Львова. Загалом художник, який малює оригінальним способом: не фарбою, а керамікою, надасть 5 своїх робіт із серій “Осінь в квадратах”, “Застигла імпровізація” та “Самотні острови”.

Благодійний захід відбудеться під музичний супровід ансамблю “Високий Замок”. Вести аукціон буде ведучий програми “Музичний креденс” на Радіо Перше Ростислав Ваврів.

Організатори та учасники виставки продаватимуть роботи з ціллю фінансово підтримати ЗСУ. Зокрема, усі зібрані кошти спрямують на придбання спеціальних наборів для розмінування EOD-1M та квадрокоптеру з можливістю пошуку вибухонебезпечних предметів для потреб батальйону розмінування військової частини Т0910 Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України.

Помилуватися керамічним живописом Василя Боднарчука та придбати щось оригінальне можна буде 11-го жовтня о 15:00 в приміщенні Павлівського ліцею, що знаходиться на вулиці Перемоги, 2.

Довідка. Василь Дмитрович Боднарчук – відомий митець, творчий доробок якого є гордістю сучасного професійного декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва України. Його кератопластика, сповнена новаторських знахідок, докорінно ламає стереотипи уявлень про кераміку, підносить її до рівня високого мистецтва. Творчі експерименти художника вдихнули нове життя в цю традиційну для України галузь творчості, яскраво стверджуючи високі естетичні якості. Митець є визнаним представником українського сучасного мистецтва.

Неповторний авторський стиль Василя Боднарчука не залишить байдужим ні пересічного глядача, ні найвибагливішого цінителя мистецтва. У своїх творах мистець віртуозно поєднує те, що здавалося б, неможливо поєднати: шорстку текстуру шамоту та акварельність плавленого кольорового скла, гру геометричних форм та несподівані фактури, відтиски стебел рослин та текстилю. Шамот, кольорове скло, солі, ангоби та емалі — поєднання цих технік дозволило Василю Боднарчуку досягнути несподіваних ефектів. Улюблені сюжети автора: рослинні та пейзажні мотиви, «ню», фігуративні та безпредметні композиції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота