<

Іваничівську автостанцію незаконно закрили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:29 | 15.08.2021 / Іваничі / /
Перегляди
2016
/ Коментарі відсутні

12-го серпня в Іваничівський селищній раді відбулась робоча зустріч з питання незаконної зупинки роботи автобусної станції в Іваничах.

З числа запрошених на зустріч прибули: начальник відділу поліцейської діяльності №1 (селище Іваничі) Сергій Головенко, заступник начальника відділу поліцейської діяльності селища Вадим Мельничук, поліцейський офіцер громади Володимир Семенюк, старший інспектори управління патрульної поліції у Волинській області Василь Шпак та Євгеній Липницький, заступник начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншан Антонян і начальник Володимир-Волинської автостанції Анатолій Лах, повідомляють на сайті Іваничівської громади.

У разі закриття автостанції керівництво ПрАТ «ВОПАС» зобов’язане було ще у березні 2020-го року письмово попередити Іваничівську райдержадміністрацію, Іваничівську селищну раду, управління транспорту та зв’язку Волинської облдержадміністрації, управління патрульної поліції у Волинській області, службу автомобільних доріг у Волинській області про закриття автостанції з метою забезпечення безпеки руху транспортних засобів та переміщення пасажирів по території автостанції.

Керівництво автостанції станом на сьогодні не надали жодного листа про офіційне закриття автостанції, хоча автостанція не функціонує ще з березня 2020 року. Введення у державі карантинних заходів у 2020 – 2021 роках не передбачало зупинки роботи автостанцій. Однак в порушення чинного законодавства керівництвом ПрАТ «ВОПАС» було зупинено роботу автостанції в смт Іваничі, тим самим створено незручності для жителів не тільки Іваничівської територіальної громади, а й інших громад району та області.

На автостанції відсутній графік  руху пасажирського транспорту, який має постійно оновлюватись. Також відсутні елементарні умови для очікування пасажирів як у приміщенні, так і на прилеглій території.

Зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншана Антоняна, враховано пропозицію селищної ради та передбачено в проектно-кошторисній документації будівництво двох павільйонів для розміщення пасажирів та на наступний тиждень розпочнеться капітальний ремонт  дороги Нововолинськ-Іваничі-Павлівка на відрізку Благодатне- Іваничі.

В кінці серпня цього року розпочнуться тендерні процедури по капітальному ремонту дороги, яка проходить через смт Іваничі та у разі визнання переможця за сприятливих погодніх умов можуть розпочатись ремонтні роботи на відрізку вул. 8-го Березня та в районі колишнього РТП.

У разі нереагування зі сторони ПрАТ «ВОПАС» щодо відновлення роботи автостанції та незабезпечення умов очікування пасажирів, відсутності інформаційних стендів з графіками руху пасажирського транспорту, органи влади будуть звертатись у Володимир-Волинську окружну  прокуратуру для прокурорського реагування щодо забезпечення виконання вимог чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень та роботи автостанції в смт Іваничі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа