<

Іваничівська райрада вийшла зі складу співзасновників газети «Колос»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 7.10.2018 / Іваничі / /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

За рішення про вихід із співзасновників комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети «Колос» проголосували депутати районної ради на останній сесії 4-го жовтня.

Рішення прийняли згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

В Україні добігає завершення реформа, запущена прийняттям Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», метою якої є вивести вітчизняну періодику з-під прямого впливу влади та позбавити останньої можливості впливати на журналістів. Згідно із законодавством ця реформа має бути завершена до 1-го січня 2019-го року. Редакції, які до цієї дати не будуть реформовані, не зможуть надалі випускати газети.

Нагадаємо, що 15-го грудня 2017-го року під час сесії Іваничівської райради за призначення нового редактора газети “Колос” проголосували 19 із присутніх на засіданні депутатів, тож керувати колективом із 5-ти працівників газети з тиражем у 1852 примірники стала Катерина Бонюк.

За проект рішення Про реорганізацію комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети «Колос»у Іваничівській райраді депутати проголосували одноголосно.

Районна рада вирішила:

  • Вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації газети «Колос» та комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети «Колос» у зв’язку з його реорганізацією шляхом перетворення у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації. Встановити, що з моменту затвердження передавального акту новий суб’єкт господарювання є правонаступником усіх прав та обов’язків комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети «Колос».
  • Укласти угоду (договір) про зміну засновника із зазначенням умови забезпечення функціонування друкованого засобу масової інформації, збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації з редакцією газети «Колос» після її перетворення у суб’єкт господарювання відповідно до вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та інших норм чинного законодавства України.
  •  Затвердити склад комісії з реорганізації шляхом перетворення комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети «Колос».
  • Встановити, що строк для заявлення кредиторських вимог до комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети «Колос» становить два місяці з дня оприлюднення на сайті Міністерства юстиції України.
  • Після державної реєстрації та внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відповідних записів про перетворення редакції газети «Колос», подати заяву до Головного територіального управління юстиції у Волинській області про перереєстрацію друкованого засобу масової інформації в порядку, визначеному Законом України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

Фото з мережі Фейсбук




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа