<

Депутати Іваничівської селищної ради пошкодували грошей на придбання комп’ютерного блоку для місцевої спортшколи

21:19 | 5.12.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
912
/ коментарі 2

Депутати Іваничівської селищної ради під час чергової сесії 29-го листопада відхилили пропозицію щодо купівлі комп’ютерного блоку для місцевої спортшколи.

Під час сесії депутати внесли зміни до бюджету громади на 2023 рік. Зокрема, перерозподілили кошти між бюджетними програмами: з деяких забрали, перенаправивши на інші. Відтак начальниця фінансового відділу Тетяна Бартновська запропонувала виділити 20 тисяч гривень для проведення заходів в галузі культури і мистецтва.

Депутати попросили уточнити, які саме заходи збираються проводити за ці кошти. Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук пояснила, що ці кошти необхідні на квіти, вітальні грамоти та допоміжні матеріали для проведення державних свят, культурних заходів, відзначення працівників під час їхніх професійних свят та вшанування загиблих Героїв.

“В громаді відзначаються державні свята, різні культурні заходи, вшанування загиблих Героїв, вітання членів їхніх родин зі святами, або ж привітання працівників установ з професійними святами. Для цього купуються квіти, подарунки, вітальні грамоти, рамочки. Також проводяться соціальні заходи. Це все фінансується з цієї програми. Нещодавно придбали матеріали на виготовлення різних поробок на майстер-класах в Майстерні Святого Миколая та спеціальну новорічну фотозону”, – зазначила Алла Наумук.

Під час розгляду цього питання депутат Володимир Сарабуна запропонував виділити на проведення культурних заходів лише 10 тисяч гривень. Інші кошти спрямувати на придбання комп’ютерного блоку для місцевої спортивної школи. Він зауважив, що це питання актуальне понад рік. Та техніка, якою в навчальному закладі користуються зараз, вже, мовляв, нікудишня, адже постійно ламається і чимало разів ремонтувалася.

Однак, депутати чомусь не підтримали цю пропозицію. “За” проголосували лише 7 з них. Решта утрималась.

До слова, дехто з депутатів пояснив, що не голосував, бо нема відповідної заяви від керівництва спортшколи. Опозиціонери ж наголосили, що сесія проходить за сценарієм, встановленим головою громади Лідією Томашевською. Й відповідно до нього, більшість депутатів голосує так, як попередньо звеліла їм очільниця селищної ради і як буде вигідно саме їй. Недарма це скликання депутатів нарекли “штучним”, адже йти проти волі Томашевської більшість з них боїться. Це робить лише кілька “сміливців” і то, як бачимо, майже усі їхні прохання, запити й пропозиції просто ігноруються.




коментарів: 2
  1. шось та більш-менш файна жіночка з довгим волоссям у першому ряду все сумніша і сумніша з кожним засіданням.
    дівчино, шо там, хто ображає?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота